SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet hastanesi'nde alerji ve deri testi

İnegöl ilçesinde vatandaşlar alerji testi yaptırmak için Bursa'ya gitmek zorunda kalmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2012 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2012 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl ilçesinde vatandaşlar alerji testi yaptırmak için Bursa'ya gitmek zorunda kalmayacak.

Bilhassa sonbahar ve ilkbahar aylarında bitki polenlerinden etkilenenler, hastalığın teşhisi için artık Bursa'ya gitmeyecek. İnegöl Devlet Hastanesi, alerji ve deri testi hizmeti başlattı. Diyabet poliklinik hizmetini bir süre önce uygulamaya alan Devlet Hastanesi İnegöl'de bir yeniliğe daha imza attı. Alerji hastalığı şüphesiyle başvuran vatandaşlar, göğüs hastalıkları uzmanına kontrol olduktan sonra hastanenin eski adıyla SSK diye bilinen D Blok ikinci katta hizmete açılan alerji ve deri testi polikliniğine sevk ediliyor. Alerji ve deri testi polikliniğine sevk edilen hastaların ev tozu, tahıl ürünleri, çimen, yabani ot, papatyagiller, mantar, kayıngiller, zeytingiller, kavak, söğüt, ağaç karışımı bitkiler ile kedi, köpek gibi hayvanlara karşı olan alerjik testleri yapılıyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Feride Orhan, yapılan testler hakkında bilgi verdi. Orhan, "Özellikle alerjik nezleli, alerjik astımlı hastaların şikayetlerine binaen hastaların neye karşı alerjileri olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz. Baktığımız parametreler içerisinde, ev tozu, tahıl ürünleri, çimen, yabani ot gibi bitkilerin yanında kedi ve köpekler de var. Bunlar bakmaktaki amacımız, astım veya alerjik nezleli hasta ise, ilaç tedavisine rağmen şikayetlerini kontrol edemiyorsak, bununla ilgili teşhisi bu polikliniğimizde yapıyoruz" dedi.

Alerjinin çeşitliliği tespit edildikten sonra şu an İnegöl'de tedavi konusunda bir şey yapamadıklarını söyleyen Orhan, "Çünkü alerjinin tedavisi alerji uzmanlığı gerektirir. Alerjisini tespit ettiğimiz hastalarımızı alerji polikliniklerine yönlendiriyoruz. Bu poliklinikler de Bursa'da sadece Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde var. Bu test İnegöl'de bir ilktir. İnegöl'de astım ve alerjik hastası çok. Astım tabii ki bir alerjik hastalık değil, ama bir kısım astımlı hastalar alerjik kökenli. Dolayısıyla onların alerji ilacına ihtiyacı var ı, yok mu önce onu anlamak gerekiyor. Bazen şikayetlerini kontrol altına alamadığımız astım hastaları var. Alerjik hastalığı olan hastalarımızı ya verilen ilaçla ya da alerjiye yol açan bitki veya hayvandan uzak tutarak bunun önüne geçebilirsiniz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.