SON DAKİKA
Hava Durumu

'Disleksi hastalık değil öğrenme farklılığıdır'

Disleksi Öğrenim Güçlüğü Derneği Başkanı Tokar, disleksinin bir hastalık değil, öğrenme farklılığı olduğunu belirterek, Türkiye'de tanı

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Disleksi hastalık değil öğrenme farklılığıdır'
Disleksi Öğrenim Güçlüğü Derneği Başkanı Tokar, disleksinin bir hastalık değil, öğrenme farklılığı olduğunu belirterek, Türkiye'de tanısı konulan disleksili 30 bin 200 çocuk olduğunu söyledi.
 

 

Disleksi Öğrenim Güçlüğü Derneği Başkanı Atıf Tokar, disleksinin, matematik ağırlıklı öğrenmede zorluk, okumada zorluk, yazmada zorluk, dil ve konuşmada zorluk ve ince motor becerilerde farklılık olarak beşe ayrıldığını söyledi. Dünya Sağlık Örgütünce 1994 yılında öğrenme farklılığı olarak tanımlanan disleksinin zekayla ilgili bir problem olmadığını ifade eden Tokar, "Disleksi bir öğrenme farklılığıdır. Disleksi asla hastalık değildir" dedi. Çocuklarında disleksi olan ailelerin, tanılatmaktan çekinmemeleri gerektiğini vurgulayan Tokar, şunları söyledi: "Türkiye‘de tanılı olarak, hastaneye gidip kendini tanılatmış disleksili çocuk sayısı 30 bin 200’dür. Hastaneye gitmeyen fakat çocuğunun disleksili olduğunu bilen ailelerin sayısı ise 123 bin’dir. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır. Neredeyse küçük bir ülkenin nüfusu kadar bir sayıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.