SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğdu, 8 saat sonra ameliyatla hayata tutundu.

Tunceli'de dünyaya gelen ve solunum yetmezliği çeken Berat bebek, sevk edildiği Elazığ'da 'Diyafram Hernisi' tanısı konularak acilen ameliyata a

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Doğdu, 8 saat sonra ameliyatla hayata tutundu.
Tunceli'de dünyaya gelen ve solunum yetmezliği çeken Berat bebek, sevk edildiği Elazığ'da 'Diyafram Hernisi' tanısı konularak acilen ameliyata alınması sayesinde hayata tutundu.

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Ada köyünde çiftçilikle uğraşan baba Cihangir (40) ile ev hanımı Mefture Memişoğlu (37) çifti, 3'üncü çocuklarının doğumu nedeniyle 12 Haziran'da İlçe Devlet Hastanesi'ne gitti. Doğumun sezaryenle olması gerektiğini belirten doktor, anne Mefture Memişoğlu'nu ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi Kadın Doğum bölümüne sevk etti. Tunceli'de doğan bebeğin solunum sıkıntısı çektiğini gören doktorlar, tam teşhisin konulması için hemen ambulansı hazırlatarak Elazığ Medical Park Hastanesi'ne sevkini sağladı. Doğduktan 4 saat sonra Medical Park Elazığ Hastanesi'ne getirilen bebek solunum cihazına bağlanırken, bir taraftan da tetkikleri yapıldı. Bebeğin 'Diyafram Hernisi' denilen doğumsal bir hastalığı olduğunu gören doktorlar 8. saatte ameliyat kararı aldı. Doğduktan 8 saat sonra ameliyat edilen bebek, 15 gün hastanede kontrol altına tutulduktan sonra bugün taburcu edildi.

KANDİL GÜNÜ DOĞDU, ADI BERAT OLDU
Başlarından geçen olayı anlatan baba Cihangir Memişoğlu, "Bebeğimiz Tunceli'de sezaryenle dünyaya geldi. Çocuğumuz doğduğunda ölü gibiydi. Doktorlar çocuğunuzda bir sorun var Elazığ'a acilen sevk etmemiz lazım dediler. Ambulansla hemen sevk ettiler. Tahminim 7 veya 8. saatte Elazığ'da ameliyat edildi. Çoğumuzdan umudumuz kesilmişti, Allah'a şükür şimdi çok iyi. Tüm doktorlara teşekkür ediyorum" dedi. Baba Memişoğlu, bebeklerinin dünyaya geldiği 12 Haziran'ın Berat kandili olması ve umutları kesilmişken hayata tutunması nedeniyle adını Berat koyduklarını da söyledi.

"AMELİYAT EDİLMESE ÖLÜRDÜ"
Berat bebekle ilgili bilgi veren Medical Park Elazığ Hastanesi Çocuk Cerrahi Op. Dr. Ahmet Güngör, "Hastamız Tunceli'de doğduktan sonra ciddi bir solunum sıkıntısı geçirmesi üzerine hastanemize ambulansla sevk edildi. İlk müdahalesinin yapılmasının ardından yaptığımız değerlendirmede 'Diyafram Hernisi' tanısı koyduk. Ekibimizle birlikte gerekli tanıyı koyar koymaz ameliyata aldık. Çok nadir görülen bu hastalık nedeniyle bebeklerimizin yüzde 67'si doğar doğmaz hayatını kaybediyor. Bebeğimiz bize doğduktan 4 saat sonra geldi ve hemen makineye bağlamıştık. Durumu çok kötüydü. Tanısını koyar koymaz 8'inci saatte hemen ameliyata aldık. Hastamızı ameliyat etmeseydik ölürdü. Şimdi sağlık durumu çok iyi 15'inci gününde taburcu ettik" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.