SON DAKİKA
Hava Durumu

'Dumansız hava' için yürüdüler

Türkiye Yeşilay Bursa Şubesi, izci öğrencilerle birlikte "31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü" dolayısıyla dumansız hava için yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2014 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2014 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Dumansız hava' için yürüdüler
Türkiye Yeşilay Bursa Şubesi, izci öğrencilerle birlikte "31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü" dolayısıyla dumansız hava için yürüdü.

Yeşilay Bursa Şubesi tarafından 31 Mart Sigarasız Dünya Günü münasebetiyle yürüyüş düzenlendi. Yeşilay Bursa Şube Başkanı Raci Arvas, dernek yöneticileri ve çeşitli okullardan gelen izci öğrencilerinin de katıldığı yürüyüş, Atatürk Caddesi'nden başladı. Ellerindeki,´Sigara öldürür', ´Sigara sağlığın düşmandır´, ´Sigara içenler genç yaşta ölür´ yazılı pankartlarla yürüyen grup, Zafer Meydanı'nda toplandı. Sağanak yağmura rağmen yürüyüşe devam eden grup, vatandaşları sıgara içmemeleri konusunda ikaz etti. Yürüyüşe mehter takımı ve kılıç kalkan ekibi de katıldı. Yeşilay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Serhat Yamalı, "1964 yıllından beri dünyada sigaranın zararları fark edilmeye başlandı. 1980'den bu tarafa her yıl düzenli olarak çeşitli eylemler yapılıyor. Biz de Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bursa Şubesi olarak izci öğrencilerle ve mehteran takımı ile birlikte bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her yıl şubat ve kasım aylarında sigaraya hayır boykotlarımız devam edecek. Okulların önündeki marketlerde tek tek sigara satışları devam ediyor. Aslında kanun ile yasaklanmış durumda, ama güvenlik güçlerimiz her yeri kontrol edemiyor. Bu noktada vatandaşlardan, okul idarecilerinden destek bekliyoruz. Bu satışlar kesinlikle yasaktır. Satış yapanların hapis cezası ile yargılanmaları gerekiyor" dedi.
Bursa Yeşilay yönetimi, emniyetten gece saat 22.00'den sonra alkol satışı ve 18 yaşından küçüklere sigara satışının engellenmesi için şehirde özel çalışma başlatılmasını istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.