SON DAKİKA
Hava Durumu

Estetik kaygıdan daha fazlası 

  ZEYNEP GÜMÜŞ Düşük göz kapağının ameliyat edilmesinin estetik bir kaygıdan

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Estetik kaygıdan daha fazlası 
 

ZEYNEP GÜMÜŞ

Düşük göz kapağının ameliyat edilmesinin estetik bir kaygıdan çok daha fazla önem taşıdığına dikkat çeken Özel Bursa Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü'nden Op. Dr. Tuncay Sezgin, baş ağrısının nedenlerinden birinin de göz kapağı düşüklüğü olduğunu söyledi.

Göz kapağı düşüklüğünün görme alanını düşürmek dışında baş ağrılarına da sebep olduğunu belirten Özel Bursa Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü'nden Op. Dr. Tuncay Sezgin, tedavi edilmeyen ileri boyuttaki göz kapağı düşüklüğünde ise görme kayıpları yaşanabileceğini söyledi. Sezgin, göz kapağı düşüklüğünün oldukça sık rastlanan ancak dikkate alınmayan bir rahatsızlık olduğunu söyledi. Bu durumun görme alanının azalttığı gibi baş ağrısına da neden olabildiğini belirten Dr. Sezgin, göz kapağını dengelemek adına sürekli istemsiz de olsa kaşları kaldırma isteği oluştuğunu ve buna bağlı olarak da bir süre sonra baş ağrısı yaşandığına dikkat çekti.

SİNİRLERE YÜKSEK BASINÇ YAPILIYOR

Görüş alanında daralmaya sebep olan göz kapağı düşüklüğünün kişinin sosyal yaşamını da olumsuz etkilediğini söyleyen Op. Dr. Tuncay Sezgin, “Göz kapağı düşüklüğü kişinin görüş alanını engelliyor ve bir süre sonra ağrı yapıyor. Düşüklük nedeniyle normal görüş açısı bozuluyor ve kişi kaş ve alın bölgesindeki kasları yukarı doğru zorlayarak sinirlere elinde olmadan yüksek bir baskı uygulamak zorunda kalıyor. Buna bağlı olarak da maalesef baş ağrısı ortaya çıkıyor” dedi. Sezgin, alındaki kasların sürekli bu şekilde çalışması sonucunda, bölgede yatay çizgilerin de baş gösterdiğine dikkat çekerek, bu durumun bir süre sonra kişiye yaşlı bir görünüm verdiğini ifade etti.

SOSYAL YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Göz kapağı probleminin bir süre sonra, gözün tamamen kapanmasına neden olabileceğini dile getiren Tuncay Sezgin, şunları kaydetti: “Göz kapağı düşüklüğü sosyal yaşamı da olumsuz yönde etkiliyor. Rahatsızlığın çok ileri olduğu durumlarda özellikle göz görme alanını fazlasıyla kapatıyorsa geç kalınmadan doktora başvurulmalı. Ne kadar erken müdahale edilirse o kadar iyi sonuç alınabilir.”

Operasyonla çözüm

Kapak düşüklüğü şikâyeti ile doktora başvuran bir hastada nörolojik muayene ile sorunun hangi nedene bağlı olduğunun anlaşılacağını kaydeden Sezgin, düşüklüğün tek veya çift taraflı mı olduğu, gün içinde değişkenlik gösterip göstermediği, ne zaman fark edildiği gibi ayrıntıların sorgulanması gerektiğini vurguladı. Ayrıntılı göz muayenesi yapılarak rahatsızlığa çözüm bulunabileceğini sözlerine ekleyen Dr. Sezgin, “Kalıcı göz kapağı düşüklüğü olan hastalarda kapak kaldırma operasyonları uygulanabilir” dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.