SON DAKİKA
Hava Durumu

Göz tansiyonuna dikişsiz ameliyatla çare

DOKTOR BAYKARA EKİBİYLE (SÜLEYMAN AYDIN/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Göz tansiyonuna dikişsiz ameliyatla çare
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baykara, halk arasında göz tansiyonu veya karasu olarak bilinen ve kalıcı körlüğe yol açabilen “glokom”u, kesiksiz-dikişsiz bir yöntem olan GATT cerrahisi ile tedavi etmeye başladı.

 

 

 
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baykara, iki haftada onbeş hastayı glokomdan kurtardı. Amerika’da 2014 yılında yapılmaya başlanan ve GATT cerrahisi olarak adlandırılan yöntemi uygulayan Prof. Dr. Baykara, diğer glokom (göz tansiyonu) ameliyatlarından farklı olarak bu yöntemde konjonktiva, sklera gibi gözün dış yüzeyini örten tabakalara yönelik herhangi bir kesi, dikiş gibi işlem uygulanmadan, göz tansiyonunu kontrol altına aldıklarını söyledi.
Cerrahi uygulanan tüm hastalarda yeterli bir göz içi basınç düşüşü sağlandığını ve ameliyata dair herhangi bir olumsuzluk görülmemesinin bu yöntemi cazip kıldığını kaydeden Prof. Dr. Baykara, “Böylece hastaların daha hızlı olarak iyileşip günlük hayatına dönmesi sağlanmaktadır. Bu önemli gelişme, katarakt cerrahisinde dikişli dönemden dikişsiz yapılan ameliyatlara geçişte olduğu gibi, GATT yöntemi de, glokom cerrahisinde yeni bir dönemin başlayacağına işaret olabilir. Bu yöntem, uygun seçilmiş hastalarda, hastaların göz tansiyonu ilacı kullanmaktan kurtulmasına veya daha az ilaçla tansiyon kontrolünü sağlayabileceği için ümit vaat etmektedir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.