SON DAKİKA
Hava Durumu

Gözler hastalığın habercisi olabilir

Gözler genel sağlığımızla ilgili aslında pek çok ipucunu içinde barındırıyor diyerek söze başlayan Dünyagöz Hastanesi Op. Dr. Halil

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2018 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gözler hastalığın habercisi olabilir
Gözler genel sağlığımızla ilgili aslında pek çok ipucunu içinde barındırıyor diyerek söze başlayan Dünyagöz Hastanesi Op. Dr. Halil İbrahim Zırığ, detaylı bir göz muayenesi ile diyabetten bağışıklık sistemi hastalıklarına kadar birçok hastalığın ilk teşhisinin konularak hastaların doğru tedavilere yönlendirilebildiğini vurguladı.
Göz sağlığının vücut sağlığı ile doğru orantıda olduğunu ifade eden Dünyagöz Hastanesi Op. Dr. Halil İbrahim Zırığ, “Aslında gözler, vücudun farklı bölgelerinde oluşabilecek ciddi rahatsızlıklar ile ilgili bize önemli mesajlar veriyor. Ancak bu hastalıkların doğru teşhis edilebilmesi ve hastaların gerekli tedavilere zamanında yönlendirilebilmesi için, göz muayenelerinin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.
TEŞHİSİN ANAHTARI GÖZLERİMİZ
Göz muayenelerinde ortaya çıkan farklı rahatsızlıklar hakkında bilgiler paylaşan Op. Dr. Zırığ, şöyle konuştu; “Bağışıklık sisteminde kötü ve düzensiz beslenme sebebiyle oluşabilecek zafiyetler, yapılacak detaylı göz muayenesinde teşhis edilecek göz kuruluğu, gözde tahriş ve bulanık görme gibi belirtiler ile ortaya çıkarabiliyor. Göz hareketlerinde kısıtlılık bir kısmi felç durumunu bize haber verebiliyor. Göz bebeklerinin ışık refleksinin kaybı kafa içi sinirlerinin tutulumunu işaret eder. Aynı şekilde gözlerdeki kılcal damarların yapısında gözlemlenen bozukluklar ve retinada oluşan damarlı zarlar, diyabetin göstergesi olmasının yanı sıra ciddi görme kayıplarına da yol açabiliyor. Bunların yanı sıra gözlerde sararma, karaciğer rahatsızlıklarının habercisi olduğu gibi, kızarıklık, kaşınma ve sulanma, gözün yanı sıra farklı alerjilerin belirtisi olabiliyor.” (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.