SON DAKİKA
Hava Durumu

Gözlükten kurtulmanın 'çiziksiz yolu' mümkün

Gözle temas etmeyen yeni lazer teknolojisi sayesinde, gözde çizik oluşturmadan tedavi yapılabildiğini anlatan Op. Dr. İrem Cudi İnce, işlemin 5

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2018 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gözlükten kurtulmanın 'çiziksiz yolu' mümkün
Gözle temas etmeyen yeni lazer teknolojisi sayesinde, gözde çizik oluşturmadan tedavi yapılabildiğini anlatan Op. Dr. İrem Cudi İnce, işlemin 50 saniyeden kısa sürdüğünü söyledi.

Zeynep GÜMÜŞ

Gözlük ve lens kullanımında kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği lazer operasyonlarında göze dokunmayan “No Touch” teknolojisi hakkında bilgi veren İstinye Üniversite Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Op. Dr. İrem Cudi İnce, bu uygulama ile gözde kazıma ya da çizik işlemi yapılmadığını söyledi. İnce, uzun zamandır uygulanan klasik lazer tedavilerinden farklı olarak, ‘göze değmeden’ uygulanan “No Touch Lazer” teknolojisi ile saniyeler içinde miyop, hipermetrop ve astigmata veda etmenin mümkün olduğunu söyledi.

SADECE IŞIĞA BAKMAK YETERLİ

Tedavi için hastanın, uzaktaki bir ışık kaynağına bir dakikaya yakın bir süre bakması yeterli. No Touch Lazer hakkında merak edilenlerini İstinye Üniversite hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Op. Dr. İrem Cudi İnce, şu sözlerle anlattı. İnce, “Göz yapısı uygun olan miyop, hipermetrop ve astigmatlara uygulanabilir. Özellikle korneası ince olan ve kornea yüzeyi normalden daha dik olan olgularda No Touch tedavisi sorunu çözebilecek tek yöntem olabilir.” dedi.

İKİ GÖZE AYNI ANDA MÜDAHALE

İnce, operasyon için hastaya farklı zamanlarda uygulama yapılmadığını belirterek şunları söyledi: “Tedavi işlemi, sadece anestetik damla damlatılmasıyla yapılır ve uygulama sırasında hasta hiç ağrı duymaz. Tedavi sırasında göze herhangi bir cihaz teması olmaz, lazer cihazından çıkan ışınlarla göze doğrudan tedavi yapılır. Uygulama, aynı tedavi seansında iki göze birden yapılır. Hasta eve gittikten sonra 36 saat süreyle gözlerde az da olsa batma, kızarma, ışıktan rahatsız olma ve televizyondaki küçük yazıları bulanık görme türü yakınmalar gelişebilir. Tedaviden sonraki 4. günden itibaren bu yakınmalar azalırken, 15 gün-30 gün arasında net görme yerine gelir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.