SON DAKİKA
Hava Durumu

Gribe karşı direncinizi 'baharat çayı' ile arttırın

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gümüşçü, kış çaylarının düzenli tüketildiğinde, soğuk havalarda artan hastalıklara karşı b

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gribe karşı direncinizi 'baharat çayı' ile arttırın
Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gümüşçü, kış çaylarının düzenli tüketildiğinde, soğuk havalarda artan hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini ifade etti.
 

 

Selçuk Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gümüşçü, Kış çaylarının, grip ve nezle başta olmak üzere mevsimsel rahatsızlıklara karşı vücut direncini arttırdığını dile getirerek "Antioksidan madde içeriği yüksek bitkisel çayları tüketenlerin vücutları, kış hastalıklarına karşı daha fazla direnç kazanıyor. Üst solunum yolu rahatsızlıklarında ada çayı, kekik, melisa, tropik kökenli zencefil, zerdeçal, kebabiye, karanfil gibi baharatlar uygun bir karışımla bir araya getirildiğinde ciddi anlamda fayda sağlar. Kış çaylarına zenginleştirmek adına farklı ürünler de katılabilir. İçmekte zorluk çekenler, içerisine bal veya pekmez ilave ederek, içimi daha kolay hale getirebilir." dedi.

 
GÜNDE 15 BARDAK İÇİLEBİLİR
Konya'da babasından devraldığı aktarlığı 36 yıldır sürdüren Yafes Sinop ise yedi çeşit bitkiyi kaynatarak hazırladığı "baharat çayı"nın, başta grip olmak üzere kış rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkisi olduğunu söyledi. Sinop, evde herkesin hazırlayabileceği baharat çayının yapılışını ise şöyle anlattı: "Bir kabın içerisine 3 tane zencefil, 3 çubuk tarçın, 3 tane havlıcan, 8-10 karanfil, bir tutam ayva yaprağı, 1 tutam hatmi çiçeği, 1 avuç kuşburnu meyvesi, dileğe göre portakal, limon ve karabiber konulur. 15 dakika kaynatılır. Kaynayan çay, içildikçe tekrar üzerine su eklenerek kaynatılır. Bu şekilde sobanın üzerinde 10 gün kalabilir ve 10 gün boyunca içilebilir. Çok da ekonomik olan bu çayı hazırladıktan sonra defalarca su ilavesiyle tekrar tekrar kaynatıp içmek mümkün. Günde 15 çay bardağına kadar içilebilir, hiçbir zararı olmaz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.