SON DAKİKA
Hava Durumu

Gribin önemi dengeli beslenme

ÖZEL HAYAT HASTANESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE BAŞHEKİMİ UZM. DR. AHMET ÖZKUL, BURSA ESNAF KADINLARI YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (BEKAYDER) ÜYELERİNE DOMUZ GRİBİ İLE MÜCADELE YOLLARINI ANLATTI. (ABDULLAH ÇİBİR/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2016 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gribin önemi dengeli beslenme
Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Özkul, Bursa Esnaf Kadınları Yardımlaşma Derneği (BEKAYDER) üyelerine domuz gribi ile mücadele yollarını anlattı.
 

 

Merinos AKKM Çınar Salon’da gerçekleştirilen seminerde H1N1 virüsünün ilk olarak Meksika ve ABD’de görüldüğü ve ardından tüm dünyaya yayıldığını kaydeden Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Özkul, grip virüslerinin insandan insana genellikle öksürük ve hapşırma yoluyla bulaştığını söyledi. Özkul, “Grip virüsü bulaşan bir yere dokunulduktan sonra, eller ağız ya da buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir. İçme, kullanma ve havuz sularıyla bulaşma görülmemiştir. H1N1 ve mevsimsel grip belirtilerinin birbirine çok benzemektedir. Hastalık, ateş, öksürük, boğaz, baş, yaygın vücut ağrısı, üşüme gibi belirtiler vermektedir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebiliyor. Kişiler, belirtilerin başlamasından bir gün öncesi ve 7 gün sonrasına kadar hastalığı bulaştırabilir. Virüs, kapı kolu, masa, bardak gibi yüzeylerde virüs 2-8 saat canlı kalmaktadır” şeklinde konuştu. H1N1 virüsüne karşı alınacak en önemli önlemlerin başında ise beslenmenin geldiğine dikkat çeken Dr. Özkul, “Enfeksiyonlarla savaş halindeki vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutmak da sizin elinizde. Bunu yeterli ve dengeli beslenme ile sağlamanız mümkün. Doğru beslenme için süt ve süt ürünleri, et, balık ve kümes hayvanları, sebze ve meyveler, tahıllar gibi temel basın maddeleri günde en az 3 ana, 3 ara öğünde yeterli miktarda tüketilmeli. Bağışıklık sistemini güçlendiren yararlı mikroorganizmaları probiyotikleri içeren süt, yoğurt günde en az 2-3 porsiyon tüketilmeli" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.