SON DAKİKA
Hava Durumu

Hamilelere bayram uyarıları

Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ünal: "Riskli bir gebelik yaşıyorsanız, kan basıncınız, şekeriniz

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hamilelere bayram uyarıları
Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ünal: "Riskli bir gebelik yaşıyorsanız, kan basıncınız, şekeriniz veya başka herhangi bir sorununuz varsa doktorunuz bu yolculuğu onaylamayabilir"dedi.
 



 Hamilelerin, yarın başlayacak 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde şehirler arası yolculuğa çıkmadan önce mutlaka doktora başvurarak onay alması gerektiği bildirildi.Bursa Kamu Hastaneler Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çekirge Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Serhat Ünal, anne adaylarına kaygı duymaksızın yapabilecekleri tatil için uyarılarda bulundu. Ünal, kısa süreli yolculuklar için riskli gebelik yaşamayan kadınlara onay verilebildiğini belirterek, "Gebelik sırasında yolculuğa çıkmadan önce doktorunuzun onayını almalısınız. Riskli bir gebelik yaşıyorsanız, kan basıncınız, şekeriniz veya başka herhangi bir sorununuz varsa doktorunuz bu yolculuğu onaylamayabilir." ifadelerini kullandı.Normal gebeliklerin ilk 3 ayında uzun yolculuklar yapmanın sakıncalı olmadığı bilgisini veren Ünal, doğum erken başlarsa doktora ulaşılamayabileceği için bunun son aylarda pek önerilmediğini vurguladı.

"TEK BİR YERE GİTMEYİ YEĞLEYİN "

Ünal, şunları kaydetti:"Doktorunuzdan onay aldıktan sonra iyi bir planlamayla kendiniz ve bebeğiniz için güvenli ve iyi bir yolculuk için önlem almaya gereksiniminiz olacaktır. Bir haftada 10 şehrin dolaşıldığı büyük ve yorucu bir gezi yerine tek bir yere gitmeyi yeğleyin. Uzun ve yorucu yolculuklar yerine birkaç saatlik şehir ve alışveriş turu sizin için daha yararlıdır. Beslenmeye dikkat edilmeli. Anne karnındaki bebeğin büyümek için besinlere ihtiyacı vardır. Tatilde de olsanız beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. İdrar yolu enfeksiyonu veya kabızlık çekmemek için tuvalet ihtiyacınız olduğunda ertelemeden gidin. Yolculuklarda uzun süre hareketsiz kalmayın. Uzun süre oturmak bacaklardaki kan dolaşımını kısıtlayabilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.