SON DAKİKA
Hava Durumu

Hemşirelere kadro müjdesi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇALIŞANLARI, 'DÜNYA HEMŞİRELER HAFTASI'NI KUTLADI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hemşirelere kadro müjdesi
 Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, 'Dünya Hemşireler Haftası' kutladı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez, 145 hemşire ve 74 teknisyen alımı için çalışma yaptıkları müjdesini verdi. 

 

 
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan Hemşireler Haftası kutlamasına, öğretim üyeleri, hemşireler, hemşirelik öğrencileri ve personel katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, törende yaptığı konuşmada, evrensel normlar dikkate alındığında hemşire açığı diye bir sorunun kalmayacağını vurguladı.
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cüneyt Erdoğan, hemşirelerin gittikleri yeri güzelleştirdiklerini bu sebeple kliniklerin asıl sahiplerinin onlar olduğunu belirterek, “Hemşireler bakım aşamasında hastalara daha bütüncül bakabiliyor. Yaklaşımlarıyla adeta hastayı rehabilite ediyorlar. Bu da doktorlar açısından büyük bir avantajdır. Tüm bunları göz önüne alarak onların çalışma koşullarını ve döner sermaye paylarını iyileştirmek için çalışıyoruz” dedi.
Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez ise yeni kadrolar için çalışma yaptıklarını müjdesini verdi. Canıtez, “Geçen yıl 100 hemşire almıştık ancak ondan sonra 50 kadar hemşire emeklilik, başka kurumlara nakil gibi nedenlerle ayrılmış oldu. Şimdi de 145 hemşire ve 74 teknisyen temini için harekete geçtik. İnşallah olumlu sonuçlar alacağız” dedi.
UÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Berrin Tunca, 1996 yılından bu yana lisans düzeyinde eğitim veren Sağlık Yüksekokulu’nun bugüne kadar bin 283 hemşire, 120 ebe, 352 sağlık memuru olmak üzere toplam bin 755 öğrenciyi mezun ettiğini belirterek, yeni yapılan binanın hizmete açılmasıyla beraber eğitim niteliğinin daha da yükseleceğini söyledi. Prof. Dr. Tunca, geçtiğimiz şubat ayında Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın girişimleriyle fakülteleşme başvurularının YÖK tarafından kabul edildiğini ve çok kısa zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştüklerinde sağlık eğitimi ve hizmetlerinin niteliğinin daha da yükseleceğini kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.