SON DAKİKA
Hava Durumu

Hurma Kalbi Koruyor

 İftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği hurmanın kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili rol oynadığı, kansere karşı koruyucu old

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2013 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2013 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hurma Kalbi Koruyor
 İftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği hurmanın kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili rol oynadığı, kansere karşı koruyucu olduğu ve kilo vermek için birebir olduğu bildirildi.


Ramazan ayının vazgeçilmezi hurmanın lif, mineral ve fenol açısından oldukça zengin bir besin maddesi olduğunu belirten uzmanlar, bu meyvede bulunan sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demirin elmadan 2 kat daha fazla olduğunu, düzenli yenilmesi halinde, kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığını ifade etti. Yaklaşık yüzde 20 nem ihtiva eden taze hurmada yüzde 60-65 şeker ve yüzde 2 protein olduğunu hatırlatan uzmanlar, "Orucun hurma ile açılması insanın üzerinde oluşan halsizliği gidermesini sağlar. Hurma aslında her öğünde yenilebilecek bir meyvedir. Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum, potasyum, demir B vitamini bulunmaktadır. Hurma bedeni ve zihni gelişmeyi sağlar. Kansere karşı koruyucu olduğu bilinir. Boğaz ağrısına keser. Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Kemik hastalıklarında faydalıdır" dedi.

"HURMA HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR"
Hurmanın hafızayı geliştirdiğini, kolesterolü düşürdüğünü ve zayıflamaya birebir olduğunu belirten uzmanlar, ülsere ve böbrek yetmezliğine fayda sağladığı gibi sindirim sistemini düzenlediğini bildirdi. Ramazanlarda oruç açarken çok tüketilen hurmanın aslında yıl boyu tüketilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, "Yüksek oranda bulunan lifin; kolon, göğüs ve rahim kanseri ihtimalini düşürdüğünü gösteriyor. Aynı zamanda lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren, sütü artıran, içindeki potasyumla çocukların büyümesini sağlayan ideal bir besindir. Potasyum miktarı bol olduğu için bebeğin gelişmesini, gürbüzleşmesini, hasta olmasını önlediği görülüyor" açıklamasını yaptı.
Hurmanın karaciğeri de kuvvetlendirdiği belirtilen uzmanlar, halk arasında mide ülserlerinin tedavisinde hurma kullanımının denendiğini söylerken, 15 yıldır hurma sattığını belirten Erol Çağlayan, kilo vermek için hurma yenmesini tavsiye etti. Çağlayan, yatmadan önce su bardağındaki sıcak suya iki tane hurma atılması ile hazırlanan mucize ilacın, sahurda tüketilmesi ile birlikte hem zayıflamaya yardımcı olacağını hem de susuzluk çekilmeyeceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.