SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı

İznik Devlet Hastanesi’nde doktor sıkıntısı yaşanıyor. Devlet Hastanesi’nde 11 poliklinikten sadece 7'si hizmet verebiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İznik Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı
İznik Devlet Hastanesi’nde doktor sıkıntısı yaşanıyor. Devlet Hastanesi’nde 11 poliklinikten sadece 7'si hizmet verebiliyor.

“Hasta çok, ancak doktorumuz yok” diyen Devlet Hastanesi Başhekimi Aybars Alemdaroğlu, "Fizik, ortopedi, nöroloji ve göz mütehassısı kadrosuna acilen ihtiyaç var. Günde 600 poliklinik hizmeti veriyoruz. Bunun 150'si acil servis hizmeti. Eksik olan branş kadromuz tamamlandığı takdirde bin 200'e kadar poliklinik hizmeti verebileceğiz" dedi. İznik Devlet Hastanesi’nde 10 uzman ve 3 pratisyen hekim ile sağlık hizmeti verdiklerini söyleyen Alemdaroğlu, "Genel cerrahi, anestezi ve kadın doğum uzmanı kadromuzun 2'şer doktordan oluşması gerekiyor. Fakat bu branşlarda şu an birer doktorumuz var. Genel cerrahi, dahiliye, kadın doğum, çocuk, kulak burun boğaz, üroloji ve göğüs polikliniklerimizde ayda yaklaşık 12-13 bin hastaya müdahale ediliyor. Bu hastanemiz için iyi bir rakam. Hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti veriyoruz. Hastanemizi eksik kadrolarımız tamamlandığı takdirde daha da verimli hale getirebiliriz" dedi.
Başka bir hastaneden gelen uzmanın haftanın iki günü İznik’te göz polikliniği hizmeti verdiğine dikkat çeken Alemdaroğlu, “Eksik olan polikliniklerimize günde 50 ila 70 arasında hasta müracaat etmekte. Fakat doktorumuz olmadığı için müdahale edemiyoruz. Acilen bu kadroların dolması gerekiyor" diye konuştu.
Orhangazi Caddesi üzerinde inşaatı devam eden ve 20 milyon lira ya mal olacak yeni İznik Devlet Hastanesi, 10 yoğun bakım ünitesi , 3 ameliyathane ve 60 yataklı özel odalardan oluşacak. Başhekim. Aybars Alemdaroğlu, "16 bin metrekare alana inşa edilen yeni hastanemiz, kasım ayı sonlarına doğru tamamlanıp hizmet vermeye başlayacak. Böylesine modern ve büyük bir hastanede kesintisiz hizmet verebilmek için eksik olan kadrolarımızın bir an evvel tamamlanmasını istiyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.