SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanser ilacına adım adım

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah birçok ilacımızı ve özellikle de kanser ilacını Türkiye'de üretmeyi başaracağız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah birçok ilacımızı ve özellikle de kanser ilacını Türkiye'de üretmeyi başaracağız." dedi.



Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la birlikte Edirne'nin Uzunköprü ilçesine gelen Mehmet Müezzinoğlu, partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.
Bir gazetecinin 'Kanser ilaçlarının temini konusunda yaşanan sıkıntı' ile ilgi sorusu üzerine Müezzinoğlu, her gün yaklaşık 40 milyonun üzerinde ilaç parası ödediklerini belirtti.
Bundan da hiçbir rahatsızlığı olmadığını anlatan Müezzinoğlu, "Bu millete helal olsun. Ama rakam günde 40 trilyon yılda 17 katrilyon lira. Bu pastayı görenler bazen bizi bu ülkenin bu potansiyelinden fırsatçılık yapmak isteyenler var." dedi.

Hiçbir hastayı ve vatandaşı sıkıntıyı sokacak bir anlayışının olamayacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bizi Türkiye'yi bu anlamda tünele sokup da istismar edeceklere de asla fırsat vermeyeceğiz. Başta Başbakanımız ve benim en duyarlı olduğumuz konuların başında sağlık ve hastalık gelir. Hiçbir hastamızı da mağdur etmeyiz. Hiç merakınız olmasın."

Yakında bio-teknoloji fuarına gideceğini dile getiren Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah birçok ilacımızı da özellikle kanser ilacımızı da Türkiye'de üretimini de başaracağız. Biz birilerine zaman zaman mahkum olacak durumdan da az önce dediğim gibi muassır medeniyet seviyesi yolculuğunun ruhunda esas bu anlayış yatar. İnşallah bunu da bu ülkeye kazandıracağız. Zaman zaman gündelik olarak bu sıkıntıları yaşayabiliriz. Çünkü her gün 500 milyon hastamıza hizmet veriyoruz. Kanserde alanındaki tıbbi gelişmeler, hastalıklarda birçok yenilikleri de en erken ülkesine getiren ve vatandaşına kazandıran ülkeyiz. Dolayısıyla hiç sıkıntımız olmayacak diyorsak her gün 500 milyon tıbbi işlem yapılan bir alandan söz ediyoruz. İnşallah duyarlılığımız ve yakın takibimizle hiçbir hastamıza olağanüstü tedavi sıkıntısı yaşatmayacağız." diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.