SON DAKİKA
Hava Durumu

Normal doğuma teşvik ücreti

Sezaryen doğumlarının normal doğum oranlarının çok üzerine çıkmasına karşı harekete geçen Sağlık Bakanlığı, üç aşamalı 'Doğu

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Normal doğuma teşvik ücreti
Sezaryen doğumlarının normal doğum oranlarının çok üzerine çıkmasına karşı harekete geçen Sağlık Bakanlığı, üç aşamalı 'Doğum Eylem Planı' hazırladı. Buna göre doktorlar anne adaylarını normal doğuma yönlendirecek ve doktorlara ödenen normal doğum ücretleri sezaryen doğum ücretlerinin üzerinde olacak. 
Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de tehlikeli boyutlara ulaşan sezaryenin önüne geçmek ve normal doğumu teşvik amacıyla “Doğum Eylem Planı” hazırladı. Eğitim, normal doğum çeşitliliği ve ücret olmak üzere üç çerçeve belirlendi. Buna göre, ilk etapta anne adayı ikna edilecek. Bu kapsamda Türkiye genelindeki tüm anne adaylarına eğitimler verilecek. Anne adaylarının hem aile hekimliklerinden hem gebe okulları vasıtasıyla eğitim almaları sağlanarak bilinçli seçim ve karar vermelerine yardımcı olunacak. Bakanlık bir sonraki aşamada, yasal mevzuat normal doğuma yönlendiren hekimler için güçlendirilecek. Doktor normal doğumda oluşabilecek sıkıntılarda yasa ile koruma altına alınacak. Üçüncü olarak eylem planı dahilinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastahanelere ödediği doğum ücretlerine yönelik yeni bir çalışma başlatacak. Buna göre, yeni dönemde SGK anlaşmalı olan özel hastahanelerde, doğum ücreti paralarında ilk defa normal doğum ücretlerinin sezaryen doğum ücretlerinin üzerine çıkarılması planlanıyor.
Suda doğum seçeneği
Bakanlık normal doğuma teşviki arttırmak için doğum seçeneklerini de arttırma yoluna gidecek. Türkiye genelindeki devlet hastanelerinde anne adaylarına ‘ağrısız doğum’ ve ‘suda doğum’ gibi seçenekler sunulacak. Bu kapsamda bakanlık, ağrısız doğum uygulamasını pilot olarak ilk defa başlatırken halihazırda 7 hastanede mevcut suda doğum ünitelerinin sayısı yeni dönemde 12 hastaneye çıkarılacak. (yenisafak.com.tr)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.