SON DAKİKA
Hava Durumu

Okula yeni başlayacak çocuklara dikkat!

Anaokulu ve ilkokula yeni başlayacak çocukların alışma süreleri 2 haftayı geçerse uzman yardımı alınması gerektiğini vurgulayan Medican

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Okula yeni başlayacak çocuklara dikkat!
Anaokulu ve ilkokula yeni başlayacak çocukların alışma süreleri 2 haftayı geçerse uzman yardımı alınması gerektiğini vurgulayan Medicana Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Ece Özçırak, velileri uyardı.
2018-2019 eğitim-öğretim döneminin açılmasına günler kala Uzman Klinik Psikolog Ece Özçırak, okula yeni başlayacak öğrencilerin ebeveynlerinin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Bu yıl ilk defa anaokuluna veya ilkokula başlayacak olan öğrencilerin oldukça heyecanlı ve kaygılı olacağını ifade eden Uzman Klinik Psikolog Ece Özçırak, şöyle devam etti; "İlk defa çocuğunuz okula başladığı için, yepyeni bir ortama girecek. Kimi çocuk okula daha kolay adapte olurken, bazı çocukların daha fazla zorlandığını görebiliyoruz. Biz uzmanların buna ayrılık anksiyetesi dediğimiz annelerden ve babalardan ayrılmakta zorlanan çocuklar olabiliyor. Burada anne ve baba tutumunun çok önemli olduğunu söyleyebiliriz." Anne ve babanın ilk günler okula gitmesinin normal olduğunu söyleyen Özçırak, "Ama bunun çok uzun sürmesini beklemiyoruz. Çocukların bir iki gün sonrasında ya da bir hafta sonrasında okula alışmış hale gelmeleri gerekiyor. Eğer çocuğun okula alışma süreci 2 haftayı geçerse, ve bu süreç biraz daha uzarsa, vakit kaybetmeden bir psikologdan destek almaları gerekiyor; ki bu süreç daha fazla uzamasın" dedi. Daha önce okula giden ve şu anda uzun bir tatil yapan öğrenciler için de okula başlama sürecinin zor olabileceğinin altını çizen Özçırak, tatilin vermiş olduğu rahatlıktan sonra okula tekrar adapte olmanın zorlaşabildiğini belirtti. Ece Özçırak, sözlerini şöyle bitirdi; "Burada yine ailelere büyük rol düşüyor. Çocuğun daha önceki yıllardan yapmaları gerekenleri bildiklerini için aileler çocuklara bir program oluşturabilir, okulun başlamasına yakın, onların biraz daha disipline yönelik sabah yine aynı saatte kalkmak, akşam aynı saatte yatmak gibi birtakım okulun getirdiği zorunluluklara öncesinde başlanırsa, çocuklar da biraz daha kolay adapte olacaklardır." (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.