SON DAKİKA
Hava Durumu

Ölen ablasının böbreği ile hayata tutundu

Bursa’da, Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu şartlı organ bağışını ilk kez uygulayarak 13 Mayıs tarihinde beyin ölümü gerçekle

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ölen ablasının böbreği ile hayata tutundu
Bursa’da, Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu şartlı organ bağışını ilk kez uygulayarak 13 Mayıs tarihinde beyin ölümü gerçekleşen ablası 41 yaşındaki Nadire Kaçar'dan alınan böbrekle hayata tutunan 25 yaşındaki Ayşegül Yılmaz, “Ablam hayatını kaybederken ben onun sayesinde yeniden hayat tutundum” dedi.

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde geçirdiği beyin kanaması neticesinde hayatını kaybeden Nadire Kaçar’ın organları, bir böbreğinin kız kardeşi Ayşegül Yılmaz’a nakledilmesi şartıyla ailesi tarafından bağışlandı. Kaçar’ın iki böbreği, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören ve 3 yaşından bu yana böbrek yetmezliği çeken kız kardeşi Ayşegül Yılmaz ve 13 yıldır diyalize giren 50 yaşındaki Mümin Dereli’ye nakledildi. Nakil işleminin ardından sağlığına kavuşan Ayşegül Yılmaz ve Mümin Dereli, ameliyattan 8 gün sonra aynı odada ayağa kalkmayı bekliyor.

HÜZÜN VE ACIYI AYNI ANDA YAŞADI
Kaçar’ın kız kardeşi Ayşegül Yılmaz, böbrek yetmezliği nedeniyle yıllardır tedavi gördüğünü belirterek, “Hüzün ve acıyı aynı anda yaşadık. 5 yıldır böbrek nakli için bekliyordum. Ablam bana ve birçok insana ışık oldu. O hayatını yitirirken ben onun sayesinde yeniden hayata tutundum. Başarılı bir ameliyat geçirdim, şu an sağlığım iyi” dedi.
Hayatını kaybeden Kaçar'ın böbreğinin takıldığı bir diğer hasta Mümin Dereli de aileye organları bağışladıkları için teşekkür ederken, yeniden hayata dönmenin mutluluğunu yaşadığını, sağlığının çok iyi olduğunu söyledi.

HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU, 5 KİŞİYE UMUT OLDU
Ani beyin kanaması geçirerek 13 Mayıs tarihinde hastaneye kaldırılan ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen hayata tutunamayan Nadire Kaçar’ın bağışladığı kalp, akciğer, karaciğer ve böbrekleri kardeşinin yanı sıra 4 hastaya daha umut oldu. Böbreği, şartlı bağış yönetmeliği ile ihtiyacı olan kardeşi Yılmaz’a takılırken, diğer organları ihtiyacı olan hastalara hayat verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.