SON DAKİKA
Hava Durumu

Organları 7 kişiye umut oldu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde beyin kanaması sonucu getirildiği İnegöl Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki adamın b

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2014 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2014 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Organları 7 kişiye umut oldu
Bursa’nın İnegöl ilçesinde beyin kanaması sonucu getirildiği İnegöl Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki adamın bağışlanan organları 7 kişiye umut oldu.

İnegöl Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki adamın ailesi; kalp, karaciğer, böbrek ve kornealarını bağışlamaya karar verdi. İnegöl Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Sevda Durmuş, organların alınması için Bursa Uludağ Üniversitesi ve Özel Acıbadem Hastanesi Organ Bağış Koordinatörlüğü ile temasa geçti. Bursa’dan gelen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Acıbadem Hastanesi Organ Nakli Bölümü'nde görevli ekipler, organları almak harekete geçti. İnegöl’e gelerek İnegöl Devlet Hastanesi'nde gece saatlerinde ameliyata başlayan ekipler, sabah saatlerine kadar ameliyathanede kaldı. Beyin ölümü gerçekleşen adam, organ nakli için yoğun bakım ünitesinden ameliyathane bölümüne getirilirken, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Bölümü'nde görevli üroloji uzmanı Dr. Onur Kaygusuz, Organ Nakil Koordinatörü Ersin Elgin, göz doktoru Gökay Karabel, Acıbadem Hastanesi Organ Nakil bölümü görevlileri, İnegöl Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Sevda Durmuş ve anestezi uzmanı Şenay Korkmaz’dan oluşan ekip tarafından organlar başarılı bir şekilde alındı. Yaşlı adamın bağışlanan iki böbreği ile iki korneasının Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, karaciğer ve kalbinin ise Acıbadem Bursa Hastanesi'nde tetkikler sonucu belirlenen hastalara nakledileceği bildirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.