SON DAKİKA
Hava Durumu

Orucu Sigarayla Açmak Balyoz Etkisi Yapıyor

Uzmanlar, Ramazan'da iftarla birlikte üst üste sigara içilmesinin vücuda balyoz etkisi yaptığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2013 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2013 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Orucu Sigarayla Açmak Balyoz Etkisi Yapıyor
Uzmanlar, Ramazan'da iftarla birlikte üst üste sigara içilmesinin vücuda balyoz etkisi yaptığını söyledi.


Bursa Medical Park Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sedat Demir, özellikle kalp damar sisteminin çok miktarda sigarayla yük altında kaldığını, bunun da ani kalp krizi, hipertansiyon krizleri, ani nörolojik felçleri beraberinde getirdiğine dikkat çekiyor. Sedat Demir, Ramazan ayının sigarayı bırakmaya vesile olacak en güzel ay olduğunu da ifade ederek, "İftarı sigara ile açan aşırı tiryakiler var. Bunların önemli bölümü de iftarı açtıktan hemen sonra gün boyu nikotinsiz kalmanın acısını çıkarırcasına üst üste sigara içiyor. Gün boyu nikotin almayan vücuda yapılan nikotin yüklemesi 'balyoz' etkisi meydana getiriyor çünkü aç kalan vücutta kan şekeri önemli ölçüde düşüyor. Bunun üzerine bir de hızla verilen nikotin ve diğer zararlı maddeler eklenince sert bir cisimle vurulmuş gibi baş dönmesine neden oluyor" dedi.

"SİGARA BALYOZ ETKİSİ BIRAKIYOR"
Orucun sigarayla açılmasının vücutta balyoz etkisi oluşturacağını ifade eden Demir, "Orucu sigara ile açmak, bütün beyin sistemine, sinir sistemine balyoz etkisi yapıyor. 14 saat sabredenlerin, birkaç saat daha içmemesi kendi sağlıkları açısından çok daha iyi olur. Sigarayı bırakmak için Ramazan ayında çok güzel bir ortam var. Ramazan'da sigara içilmemeli" diye konuştu.
Demir, aç karnına sigara içmenin ani kalp krizi, hipertansiyon krizleri, ani nörolojik felçleri de beraberinde getirdiğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.