SON DAKİKA
Hava Durumu

Özel hastaneler kanser hastalarından fark almayacak

Recep Akdağ, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, özel hastanelerde hastalarından fark alınmaması için çalışma başlatıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Özel hastaneler kanser hastalarından fark almayacak
Recep Akdağ, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, özel hastanelerde hastalarından fark alınmaması için çalışma başlatıldı" dedi.

 

Recep Akdağ; Sosyal Güvenlik Kurumu'muz özel hastanelerle anlaşma yapıyor ve bu anlaşma çerçevesinde vatandaşımız oradan hizmet alıyor ama karşılığında biraz da fark ödeniyordu. Belli alanlarda bu farkı ödememesi şeklinde yapılıyor bu sözleşmeler. Mesela yoğun bakım, kalp ameliyatı, acil servis gibi birimlerde fark ödemezsiniz. Kanser tedavilerinde de uygulama bu şekildeyken kanser cerrahisinde hastanelerin fark alma imkanı bulunuyor. Cumhurbaşkanımız bu hususta bize talimat verdi. Bunu Çalışma Bakanımızla da oturup konuşacağız. Kanser cerrahisinde hastanelerin fark almadan bu operasyonları yapması imkanını Cumhurbaşkanımız'ın talimatıyla yerine getireceğiz. Kanser hastaları özel hastanelerden hizmet alırken cerrahileriyle ilgili de fark inşallah alınmayacak. İkinci olarak; erken  ölüm sayılarını çok azalttık. Ama bu işler zamanında yerinde ve tam müdahale gerektiriyor. Bu konuda gereken tedbiri büyük ölçüde almıştık, şimdi bunları tamamlayıp iyice yaygınlaştıracağız. Anne ölümleri, en trajik ölümlerdir. Bunları önlenebilir sebepler açısından asgariye indirecek, neredeyse tamamen ortadan kaldıracak tedbirler almaya devam edeceğiz inşallah, dedi.

 

Kaynak; sabah.com
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.