SON DAKİKA
Hava Durumu

Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi

Ramazan ayında hafif tatlılardan olan güllaç iftar sofralarını süslüyor. Ramazan'ın gülü olarak adlandırılan güllaç, fiyatı ve lezzetiyl

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2013 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2013 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi
Ramazan ayında hafif tatlılardan olan güllaç iftar sofralarını süslüyor. Ramazan'ın gülü olarak adlandırılan güllaç, fiyatı ve lezzetiyle her kesime hitap ediyor. 


Ramazan ayının unutulmaz lezzeti güllaç, sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ramazan ayının yaz ortasına denk geldiği 2013 yılında, iftar sofralarına daha çok hafif gıdalar tercih edileceğini belirten tatlıcılar, Ramazan ayında özenle hazırlanan sahur ve iftar yemeklerinin yaza uygun lezzetlerle süslendiğini kaydetti. En hafif tatlılardan olan güllacın vatandaşların vazgeçilmezi olduğunu dile getiren Bursa Pastacılar Odası Başkanı Necip Daş, iftar sofralarının baş tacı güllacın çok talep gördüğünü belirtti.

RAMAZAN'IN GÜLÜ: GÜLLAÇ
Süt, şeker, kavrulmuş fındık içi, Antep fıstığı, Hindistan cevizi, yufkanın kullanıldığı güllaç tatlısının Ramazan sofralarına lezzet kattığına dikkat çeken Daş, “Osmanlı döneminde mısır nişastası yufkasının süt, şeker ve gülsuyu ile ıslatılmasıyla ortaya çıkan ‘güllü aş’, vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Ramazan denince akla ilk gelen tatlılardan olan güllaçları vatandaşlar sofralarından eksik etmiyor. Hafifliği ile dikkat güllaçlar iftar sonrası yenilecek tatlılar listesinde ilk sırada yer alıyor. Bu yüzden Ramazan ayında kapış kapış satılıyor” dedi.

GÜLLAÇ İŞTE BÖYLE YAPILIYOR
Güllaç'ın yapraklarını tek tek ıslattıklarını ifade eden Daş, üretimi hakkında da şu bilgileri verdi:
“Sütle yumuşatıp tepsiye kat kat diziyoruz. Bir miktar dizdikten sonra arasına ceviz koyuyoruz. Fındık da olabilir. Cevizin üzerine biraz süt ilave ediyoruz. Üzerine yufka ve süt ekledikten sonra tatlımız hazır oluyor” şeklinde konuştu.

UCUZ TATLI TEHLİKE SAÇIYOR
Ramazan ve özel günlerin olmazsa olmazı baklavaların da Ramazan ayında sofralardaki yerini aldığını ifade eden Daş, ucuz tatlılara dikkat çekerek, “Merdiven altı diye tabir edilen tatlılar insanın tadını kaçırıyor. Neyden yapıldığı belli olmayan bu tatlılar, insan sağlığını tehdit ediyor. Bu konuda Pastacılar Odası olarak gerekli her türlü tedbiri alacağız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.