SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlıkçıların Promosyon İsyanı

Bursa’da sağlık teşkilatı çalışanlarının uzun zamandır büyük umutlarla beklediği promosyon ihalesi sağlık çalışanları tarafından b

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2013 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2013 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sağlıkçıların Promosyon İsyanı
Bursa’da sağlık teşkilatı çalışanlarının uzun zamandır büyük umutlarla beklediği promosyon ihalesi sağlık çalışanları tarafından büyük bir hayal kırıklığı ile karşılandı. 


Sağlık teşkilatı çalışanlarının uzun zamandır büyük umutlarla beklediği promosyon ihalesi sonuçlandı. Tüm hastaneleri kapsayan ve 4 yıl üzerinden yapılan ihalede personel başına bin 728 TL, 8 taksitle dağıtılacak. İlk ihalede 4 yıl üzerinde yapılmış, 4 taksitle dağıtılması Genel Sekreterlikçe planlanmıştı. İlk ihalede bin 727 TL teklif gelmesinden dolayı iptal edilen ihalenin yenilenmesinin ardından ortaya çıkan sonuç sağlık çalışanları tarafından büyük bir hayal kırıklığı ile karşılandı.
Maaş promosyonu ihale sürecini başından beri takip eden Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, promosyon konusunda yaşanan süreci çalışanlar için tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Yünkül, “Sürecin bu hale gelmesinde sorumluluk tamamen Bursa Kamu Hastaneler Birliği’dir. Bugüne kadar tüm kurumlarda süre gelen usulün dışına çıkılarak, sözde çalışanların lehine yapılmaya çalışılan süreç tam aksine çalışanların aleyhine dönüşmüştür” dedi.

SAĞLIK-SEN’DEN PROMOSYON İSYANI
Sendika olarak sorunları diyalog yoluyla çözmeye çalıştıklarını tekrarlayan Yünkül, şöyle devam etti:
“Genel sekreterliğin promosyonları taksitle ödeme kararına karşılık, yaptığımız anketle çalışanların promosyonu peşin alma taleplerinin olduğunu genel sekretere ilettik. Ancak tüm ısrarlarımıza, çalışanların beklentilerine ve birçok kurumda peşin ödeme yapılmasına rağmen bu taleplere kulak tıkanmıştır. İşlerinde büyük fedakarlık ve özveri gösteren sağlık çalışanlarının kendi maaşlarından doğan bir hakkın çalışanlara rağmen anlamsız bir ısrarla, çalışanlar aleyhine olacak bir şekilde ihale edilmesini anlamakta zorluk çekiyoruz. Ayrıca belki Türkiye’de ilk defa yapılan bir uygulama ile önce ihale yapılmış, ihalenin şartlarının da ihale sonrasında belirleneceği belirtilmiştir.”

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Çalışanların haklarını korumak için yargı yolunu kullanacaklarını bildiren Yünkül, “Tüm bu sebeplerden dolayı bugüne kadar olduğu gibi banka promosyonlarıyla ilgili olarak da sağlık çalışanlarının haklarını korumak amacıyla ihalenin iptal edilmesi için yargıya başvuracağımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.