SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlıkçıya şiddete, tutuklu yargılanmanın önü açılıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, " 'Sağlıkçıya şiddette tutuklama yapabilir' veya 'yapamaz' kısmını yasadan çıkartıyoruz. Tutuklu yargılay

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sağlıkçıya şiddete, tutuklu yargılanmanın önü açılıyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, " 'Sağlıkçıya şiddette tutuklama yapabilir' veya 'yapamaz' kısmını yasadan çıkartıyoruz. Tutuklu yargılayabilmenin önünü açıyoruz" dedi.
 

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "(İki yıldan az ceza alabilme hükmü olan davalarda hakimler, tutuklama yapamaz) maddesini 'Sağlıkçıya şiddette tutuklama yapabilir' veya 'yapamaz' kısmını yasadan çıkartıyoruz. Bu kişinin cezası, 3 ay da 6 ay da olabilir. Bunu tutuklu yargılayabilmenin önünü açıyoruz" dedi.


Müezzinoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Bursa illerindeki doktorların ödüllendirildiği "Yılın Hekimleri ve Yılın Başarılı Hekimleri" töreninde yaptığı konuşmada, Türk hekimlerin her zaman milletle beraber yürüyen, onların hayallerini kendi hayalleri sayan, milletin dertlerini kendi derdi gibi gören kişiler olduğunu söyledi.


"Hekimleri koruyan bir yapıya ihtiyaç var"


Hasta yakınlarının doktorları daha çok yorduğunu anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Hasta ile hekim arasına kanun, farklı güçler girsin istemiyoruz. Çünkü biz hastamızı seviyoruz" dedi.
Müezzinoğlu, hekimleri koruyan güçlü bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Üç kademeli 'Şiddete Karşı Eylem Planı' hazırladık. Geçtiğimiz yıl ocak ayında çok tartışmalı bir 'İç Güvenlik Yasası'nı çıkardık. Bu yasada, polislere 24 saatten 48 saate kadar gözaltı yapma yetkisi verdik. Sayın İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın genelgesiyle sağlıkçıya şiddet uygulayan, tehdit eden, hakaret edeni bile 24 saat ile 48 saat arası gözaltında tutabilme genelgesini yayınladık. Sayın Başbakanımız, aynı genelgeyi daha güçlü bir şekilde hastanelerde sağlık çalışanını tehdit eden kim olursa emniyet güçlerimizden onu bir gece nezarette tutmasını istiyoruz. Bir gece birilerinin hizmet almasını, sağlık gibi bir alanda hizmet almayı engelleyecek tavrın bedelinin bir gece gözaltı olması, vicdanen kendi adımıza güç hissediyoruz. O, ceza çekmeli, biz hizmetimizi en iyi şekilde yapmalıyız. İkinci kademe savcılarımızın ifade sürelerinde, gözaltı raporları ve iddianameleri hazırladıkları sürede gözaltı sürelerinin olayın kapsamına göre kullanmalarını istiyoruz. Sayın Başbakanımızın genelgesiyle bu da yayınlanacak."


Cezaların caydırıcı olmasını istediklerini belirten Müezzinoğlu,"(İki yıldan az ceza alabilme hükmü olan davalarda hakimler, tutuklama yapamaz) maddesini 'Sağlıkçıya şiddette tutuklama yapabilir' veya 'yapamaz' kısmını yasadan çıkartıyoruz. Bu kişinin cezası, 3 ay da 6 ay da olabilir. Bunu tutuklu yargılayabilmenin önünü açıyoruz" dedi.


CHP Milletvekili İrgil: Sağlık Bakanlığı teşkilatına teşekkür ediyoruz


Ardından Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, başarılı hekimlere "Onur Belgesi" takdim etti.


İrgil, bu sırada yaptığı konuşmada, "Ben bir muhalefet milletvekili olarak Sayın Bakana ve Sağlık Bakanlığı teşkilatına 12 Eylül'den beri en önemli kazanımlar açısından gelinen noktanın çok umut verici olduğunu ve bu yüzden kendisini desteklediğimizi ve teşekkür ettiğimizi bildirmek istiyorum. Gerçi 3 aydır hiç yakasını bırakmıyoruz, devamlı birlikteyiz. Gerçekten burada artık siyasetin önemi yok. Hekimlerin ve sağlığın siyaseti olmaz. Hekimlerin geldiği nokta ve sağlık çalışanlarının geldikleri yaşanan kayıplar, çok fazlaydı. Sayın bakan da bunları ciddiyetle değerlendiren ve ilk defa pratiğe geçiren kişi oldu." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.