SON DAKİKA
Hava Durumu

Sigara içen donörden alınan organ, hastayı kanserden öldürdü

Fransa'da kistik fibrozis hastasına nakledilen akciğer, 30 yıl boyunca günde bir paket sigara içen bir

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2018 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/

Fransa'da kistik fibrozis hastasına nakledilen akciğer, 30 yıl boyunca günde bir paket sigara içen bir kişiden alınınca, organ nakledilen hasta kanser oldu. Nikotin kaynaklı kansere yakalanan hasta hayatını kaybetti.
Lung Cancer dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre; Fransa'da bir sigara içicisinden alınan akciğerin nakledilmesinden sonra hastada kanser gelişti. The Costa Rica News'de yer alan habere göre; kistik fibrozisten muzdarip olan bir hasta, çocukluğundan beri tedavi görüyordu. Ancak durumunun olumsuz yöne gitmesi doğrultusunda hastaya organ nakli yapılmasına karar verildi. 2015 yılında alınan bu karar, 2017'de uygulamaya geçti ve hastaya organ nakli yapıldı. Akciğer nakli yapılan hasta, nikotin kaynaklı kanser sebebiyle hayatını kaybetti.
Akciğer kanserinden öldü



Yapılan araştırma sonucunda, nakledilen akciğerin 57 yaşında ve 30 yıl boyunca her gün bir paket sigara içen bir kadına ait olduğu kaydedildi. Ancak çalışma, donörün beyin ölümü sırasında yapılan testlerinde hiçbir anormallik göstermediğini ortaya koydu. Nakilden 2 ay sonra hayatını kaybeden hasta, herhangi bir tedavi almadan akciğer kanserinden öldü. Akademik rapora göre; belirtiler sigaranın neden olduğu kansere karşılık geliyor. (HT)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.