SON DAKİKA
Hava Durumu

Stresten kurtulmanın anahtarı  

►Canan GÜLEÇ Kahkaha Terapisti Ayşen Balıkçılar, Nilüfer Belediyesi Olgun Gençlik Mer

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2018 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Stresten kurtulmanın anahtarı  
►Canan GÜLEÇ

Kahkaha Terapisti Ayşen Balıkçılar, Nilüfer Belediyesi Olgun Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte katılımcılara önemli bir deneyim yaşattı. Terapiye katılanlar bol bol kahkaha atarak streslerinden arındılar.

Nilüfer Belediyesi Olgun Gençlik Merkezi, katılımcıları “Sağlık ve Mutluluk için Kahkaha Terapisi”ndeterapist Ayşen Balıkçılar’la buluşturdu. Eğitimde gerçekleştirilen faaliyetlerle katılımcılara yaşamlarını daha kaliteli sürdürmeleri için yeni bir kapı daha aralanmış oldu. Kahkaha terapisindegülme, gevşeme ve nefes egzersizleri yapan katılımcılar, günü keyifle bitirmenin yanında hayata dair yeni bir bakış açısı da kazanmış oldular.

Nilüfer Belediyesi’nin, Olgun Gençlik Merkezi üyelerine yönelik düzenlediği kahkaha terapisi, Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği iş birliği ile gerçekleşti. 32 üyenin katıldığı terapide, sunumu, Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Eğitim Komitesi Üyeleri Habibe Oba ve Şule Özen yaptı. Terapist Ayşen Balıkçılar ise terapide, kahkaha ile nefes tekniklerini birleştiren bir egzersizle katılımcıların, karın kaslarını kullanarak solumalarını ve diyaframlarını eğiterek kahkaha atabilmelerini sağlamaya çalıştı. Terapiye katılan olgun gençler, basit bir kahkahanın vücutlarında ve beyinlerinde gerçekleştirdiği etkiyi deneyimleyerek gördüler ve streslerinden bir nebze de olsa arınmış oldular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.