SON DAKİKA
Hava Durumu

Tabiplerden o uygulamaya destek

Bursa Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Aydın, aile hekimliğinde 'merkezi randevu sistemi' uygulamasını olumlu bulduklarını belirterek, "Zamanın s

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tabiplerden o uygulamaya destek
Bursa Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Aydın, aile hekimliğinde 'merkezi randevu sistemi' uygulamasını olumlu bulduklarını belirterek, "Zamanın son derece kıymetli olduğu bir yerde hastanın hangi sağlık ocağına başvurup muayene olacağı saati bilmesi, gayet uygar bir yöntem." dedi.

Aydın, sistemin yıl başında "pilot uygulama" olarak hayata geçirildiğini söyledi. Geçiş süresi olarak belirlenen bir yılın sonunda yapılacak durum değerlendirmesiyle uygulamanın sürdürülüp sürdürülmemesi kararının verileceğini dile getiren Aydın, aile hekimlerinin, çalıştığı bölgedeki hastalara bakmak ve onlara tedavi hizmeti vermekle sorumlu olduğunu anlattı. Sistemin hem doktorlara rahat çalışma ortamı sağladığını hem de vatandaşların beklemeden, belirlenen saatte tetkik ve tedavi yaptırmasına imkan tanıdığını vurgulayan Aydın, şöyle konuştu: "Randevu uygulaması, çağın gerektirdiği modern bir sistem. Zamanın son derece kıymetli olduğu bir yerde hastanın hangi sağlık ocağına başvurup muayene olacağı saati bilmesi, gayet uygar bir yöntem. Devlet hastanelerinde randevu sistemi bundan yaklaşık 10 yıl önce başladı. O zaman devlet hastanesinde çalışıyordum ve bu sistemin uygulanamayacağı görüşündeydim ama zaman içinde bu bir alışkanlık haline geldi. Vatandaşlardan, 'Acil durumlarda randevu alamadığımız için aile hekimine muayene olamayacak mıyız' şeklinde sorular alıyoruz. Acil durumlarda aile hekimi kendi nüfusundan sorumlu olduğu için gelen hastaya bakar. Zaten öyle bir durumda hastanın reddedilmesi söz konusu değil. Hekimler, randevu alamayan veya acil hastalar için bir kontenjan ayırıyor ama bu sisteme toplumun alışması zaman alacaktır." Aydın, merkezi randevu sisteminin internetten veya telefon aracılığıyla işletildiğini ancak telefon görüşmesinin ücretli olduğunu sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.