SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi artık kalp nakli de yapabilecek

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine, böbrek, kornea ve karaciğer nakillerinden sonra kalp nakli de yapılabilmesi amacıyla ruhsat

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi artık kalp nakli de yapabilecek
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine, böbrek, kornea ve karaciğer nakillerinden sonra kalp nakli de yapılabilmesi amacıyla ruhsat verildi.

Başhekim Prof. Dr. Tahsin Yakut, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıldır devam eden sürecin tamamlandığını ve Sağlık Bakanlığının kalp nakli yapabilme ruhsatını verdiğini bildirdi. UÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davit Saba ise kalp nakli için liste oluşturacaklarını belirterek, organ bağışlayanlar da olduğu sürece her an ameliyatlara başlayabileceklerini ifade etti. Halen 50-60 hastanın kalp nakli beklediğini tahmin ettiklerini vurgulayan Saba, üniversitede yılda 30 dolayında ameliyat yapabileceklerini aktararak, "Bir hastayı bile kurtarsak bizim için büyük bir mutluluktur” ifadesini kullandı.

Kalp naklinde zamanın çok önemli olduğuna ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının buna çok acele karar vermesi gerektiğine işaret eden Saba, şunları kaydetti: "Kalp nakli için kan grubunun uyması yeterli. Hayatını bir şekilde kaybetmiş hastanın kalbinin en fazla 4-5 saat içinde diğer hastaya nakledilmesi gerekiyor. Organın canlı kalma süresi bu kadar. Bu yüzden zamana karşı yarışılıyor. Bu organizasyonu da hastanemizin Organ Nakli Koordinatörlüğü yapacak. Bağışçıların ve yakınlarının bize zamanında ulaşması bu nedenle çok önemli. Hastanemizin diğer organ nakillerinde olduğu gibi bunda da en iyi organizasyonu yapacağına inanıyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.