SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Karaloğlu'ndan sağlıkçılara güvence

Hasta hakları kavramının kamuoyunda bazı kesimlerce şiddete dönüşecek bir hak olarak algılandığı kanaatinde olduğunu ifade eden Bursa Valis

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali Karaloğlu'ndan sağlıkçılara güvence
Hasta hakları kavramının kamuoyunda bazı kesimlerce şiddete dönüşecek bir hak olarak algılandığı kanaatinde olduğunu ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sağlık çalışanlarının güvenliği için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül'ü makanımda ağırlayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Karaloğlu: "Sağlık’ta şiddet olaylarına üzülerek şahit olmaktayız. Hasta hakları kavramının kamuoyunda bazı kesimlerce şiddete dönüşecek bir hak olarak algılandığı kanaatindeyim. İnsanlara şifa dağıtmak için çırpınan sağlık çalışanlarına yönelik bu tür yaklaşımları kabul etmiyoruz. Bu konuda tedbirlerin alınması için elimizden gelen tüm imkanları seferber edeceğiz" dedi. Karaloğlu’na, Sağlık-Sen Bursa Şubesi çalışmaları hakkında bilgi veren Yünkül, "Sağlık-Sen olarak şiddete karşı bugüne kadar her platformda hayır dedik. Ancak sağlık tesislerimizdeki güvenlik zaafiyetleri şiddet olaylarını tetiklemektedir. Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına şiddet kabul edilemez. Bu noktada kamuoyunda şiddete karşı farkındalığın artırılması için ilgili tüm kurumların işbirliği içinde olması gerekir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.