SON DAKİKA
Hava Durumu

Yünkül: ' 112 çalışma sistemi ile oynamayın'

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, 112 Acil Servis’in çalışma sistemiyle oynanmasını istedi. Yünkül, yaptığı açıklamada, “H

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2015 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2015 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yünkül: ' 112 çalışma sistemi ile oynamayın'
Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, 112 Acil Servis’in çalışma sistemiyle oynanmasını istedi.
Yünkül, yaptığı açıklamada, “Halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin en yüksek olduğu alanların başında 112 Acil Sağlık Hizmetleri gelmekte iken, son günlerde farklı bir mesai sistemi ve taşeron şoför uygulaması dayatması ile sistemin özüyle oynanmaktadır. Bu duruma karşı olduğumuzu geçtiğimiz haftalarda meslek örgütleri ile birlikte Bakanlığa bildirmiştik. Son aylarda Aile Hekimliği sisteminde yaşanan meselelerin Acil Sağlık Hizmetleri’nde de yaşanmaması için çalışanların içinde olmadığı sistem dayatmalarının kesinlikle yapılmaması gerekmektedir” dedi.
Kamu eliyle yürütülmesi zaruri olan bu alanın taşeron eliyle yürütülmeye çalışılmasını anlamakta zorlandıklarını ifade eden Yünkül, “İstihdam meselesinin taşeron sistemi ile değil, atamalarda daha fazla ATT ve paramedik alımıyla giderilmesi gerekmektedir. Yılda yaklaşık 50 bin öğretmen tayini yapılırken, atanan sağlık çalışanı sayısı 15 binin altında kalmaktadır. Atananlar da mesleklere ayrıldığında sahanın ihtiyacını, özellikle de ATT ve paramedik ihtiyacını karşılamamaktadır. Bu sebeple alım sayısının arttırılarak özellikle ATT ve paramedik ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Yapılan araştırmalar Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının yüzde 90’ına yakının mevcut çalışma süresinden memnun olduğunu göstermektedir. Bu anlamda bugünkü mesai sistemi ile ilgili yeterince araştırma yapılmamasına rağmen sistem üzerinde doğrudan değişiklik yapılması çalışanları rahatsız etmekte, moral ve motivasyonlarını bozmaktadır. Bunun yerine kazaların sebeplerinin derinlemesine araştırılması, çalışma ortamlarının revize edilmesi, araç güvenliğinin değerlendirilmesi daha netice alıcı olacaktır” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.