SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlıkta bir de bunlar oluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2021 20:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 20:27

Hiç şüphesiz insanların en çok yardıma ve desteğe ihtiyaç duydukları yerler sağlık kuruluşları.

Sağlık kuruluşlarına başvuran vatandaşlar ki acil durumlarda çaresizlik içinde bırakılmamalı. 

Zaten çare için başvurdukları yerde umursamaz tavırlar ve zaten hastalık nedeniyle yıpranan sinirleri daha da yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Devlet, vatandaşı kullansın diye o imkanları sunuyor ve her vatandaşın o imkanlardan yararlanma hakkı var. Öyle keyfe keder kullanma durumu olamaz. 
Sağlıkta çok güzel örnekler olmasına rağmen zaman zaman gerçekten sinirleri hırpalayan olumsuz durumlar da yaşanıyor. 
Olay Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi’nde yaşanıyor. Bundan bir ay önce yengesi beyin kanaması geçiren vatandaş, kadını ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüyor. Burada yatışı yapılıp tedavisine başlanıyor. 
Hastanın beyin kanamasının sonucunda  sağ taraf kısmı felç oluyor.  3 haftaya yakın hastanede kaldıktan sonra pandemiden dolayı yakınlarına bilgi verilerek taburcu ediliyor.  Malum sonrası uzun bir hastane muayene kontrolleri devem edeceğini belirterek gün veriliyor.  
Beyin kanama riski devam ettiği için başını oynatması bile riskli, idrar sondası takılıyor ve sondanın bir müddet takılı kalacağı söyleniyor. 
Geçtiğimiz gece 23:30 sularında idrar yollarında yanma ve sızı dayanılmayacak hale gelince hasta ambulansla Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi’ne götürülüyor. Acilde muayenesinde tahlillerinde idrar enfeksiyonu olduğu anlaşılıyor ve gereken müdahale yapılıyor. Daha sonra reçetesi yazılarak gece 02.20’de hasta taburcu ediliyor. 
İşte ne yazık ki bundan sonra yaşananlar gerçekten bir sağlık kuruluşuna hiç yakışmayacak türden ve tam bir skandal
Hasta yatalak olduğu için ambulansla evine gitmesi gereken bir durumda. Hastanenin kendi ambulansı da olmasına rağmen acil yetkililerinden başlayarak ambulans yok cevabı veriliyor. 
Nasıl yani?
Yatalak hastayı gece 02.20’de taburcu eden hastane ambulans imkânı sağlamıyor iyi mi? Vatandaş ısrar edince şoför yok deniyor. Ambulansın ve personelin evrakları eksik deniyor. Yani bir kalemde onlarca bahane üretiliyor. 
Olabilir diyelim. 
112
’den ambulans talep etmeleri istendiğinde de “112 ambulansı hasta getirecek belki o sizin dönüşünüzü yapar” denilerek yine hasta ortada bırakılıyor. 
Hasta yakını olan vatandaş ne yapsa olmuyor. Bu kez görev yaptığı BBB Sağlık Daire Başkanlığı, Evde Bakım ve Hasta Nakil Ambulans hizmetlerini arıyor. 


Bir şok da orada yaşıyor.

Vatandaşın gönderdiği mesaj şöyle, “BBB Sağ. D. Baş. Evde Bakım ve Hasta Nakil Ambulans Hizmetleri’nde çalışmaktayım ve bizim birimde nöbetçi ambulans sistemi var.  Ekip arkadaşlarımdan nöbetçi ekibe ulaştım.  
Durumu izah ettim. Hastamın geri dönüş sevki için gelebilir misiniz diye haber verdim. Daha sonrasında sorumlumuzu 2 kez aradım, açmadı. Nöbetçi ekibe durumu izah ettim. Birde siz arayın ulaşmak için aradı.  Sorumlumuza ulaşmış durumu izah etmiş. Ambulansı göndermek zorunda olmasına rağmen olmaz
demiş.”
Mevzu böyle devam ediyor ve son olarak vatandaşın aklına  BBB Sağlık Daire Başkanı Mehmet Fidan geliyor.
Vatandaşın durumu izah etmesinin ardından Mehmet Fidan hemen harekete geçerek ekibi göndererek hastayı evine teslim ettiriyor. 
Kamunun bu tür yöneticilere gerçekten ihtiyacı var. Gecenin yarısında vatandaş Daire Başkanı Mehmet Fidan’a ulaşıyor. Vatandaşı dinliyor daire başkanı ve anında harekete geçerek sorunu çözüyor. Sorun çözüldükten sonra vatandaşı tekrar arıyor Mehmet Fidan. 
Mutlaka yanıma gel ve olanları en ince ayrıntısına kadar bana anlat diyor. Gelemezsen bile yaz bana diyor. Bir birimin sorunlusu asıl işi olan konuyla o derece ilgilenmiyor ama üstündeki daire başkanı refleks gösteriyor. İşte devletin bürokratında olması gereken en temel özelliklerden biri. 
Bravo Mehmet Fidan. 
Bir vatandaş olarak duyarlılığın için teşekkür ediyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.