SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahte Peygamberlerin abur cubur dinleri…

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2019 18:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 18:07

İskender Evrenosoğlu’nun vakfı/ derneği/ örgütü ne derseniz deyin, kaç zamandır Bursa’nın merkez mahallelerinde bütün elektrik direklerine afiş asarak, mahallelerde bangır bangır bağıran minibüsle ve her apartmanın kapısına broşür bırakarak insanları ‘sohbet’e çağırıyordu. Nerede gördüysem afişlerini kaldırmaya ve yırtmaya çalıştıysam da ‘Şeytan karanlığını tamamlayacaktır’ misali icrayı fitne fücur etmeye muvaffak olmuştur.
Sosyal medyada da ‘şehrimin her elektrik direğine nasıl oluyor da afiş asabiliyor’ diye tepkimi paylaştıysam da bu konuda yetkililerin herhangi bir şey yaptığını duymadım, görmedim.
Dahası Osmangazi belediyesinin salonlarında etkinlik düzenlemelerine de sağ olsun Bil- Der başkanı Mükerrem Özdemir beyin sayesinde müdahale edebildik.

Bazı arkadaşlarım, ‘Şu adamı gündem ederek reklamını yapıyorsunuz’ diyorlardı. ‘Yahu kim gider ki bu adamı dinlemeye’ diyorlardı.
Cenazesinde gördük. Bursa gibi bir yerde üç bin kişi cenazesine katılmış. ‘Efendimiz ölmedi, 130 yaşına kadar yaşayacak’ diye diye adamı gömdüler.

Bu vatandaş ‘Peygamber olduğunu, açıkça kendine vahy geldiğini’ ve ‘Mehdi olduğunu’ iddia ettiği için bizim cephede çok tepki ile karşılanmıştır. Emsallerine göre aldığı tepki çok şiddetliydi. Sanırım diğer sahte resul ve mehdilere gösteremedikleri tepkiyi ona yansıtmışlardır.

Halbuki bu cephede çok daha sinsi, çok daha fazla kitleye hitap eden, çok daha fazla kişiyi etkileyen ve çok daha büyük tahribat yapan mehdi bozuntuları, sahte peygamberler, çok daha yüce sıfatlarla anılıp itibar görüyor. Belediyelerin imkanları ile dergah sahibi olabiliyor, tv lerde arzı endam edebiliyor, kitapları diyanetçe basılabiliyor.

Kur’an’ın ayetlerinin/ lafızlarının ebced ve cifir hesabını yaparak yazdığı ve asrın en büyük fitne fücur hareketine kaynak/ refarans/ kuluçka olan kitaplarının ilahi/ semavi kaynaklı olduğunu söyleyen, bütün misyonu İslamofobi projesine malzeme tedariki yapıp, Din-i Mübin-i İslam’ı ergen ateist sayfalara meze yapmak olan ve bunun karşılığında sakal suyu, saç suyu, terlik vs pazarlayıp saltanat kuran ve ‘sevk-i ilahi ile yönlendiriliyorum’ diyen projelere hocaefendi gibi payeler verilebiliyor.

Bu ülkenin insanları da bütün bunlara ‘Talep’ yaratacak kadar dinini abur cubur düzeyinde algılayabiliyor. Dinlerini oyun ve eğlence haline getirebiliyor. Hakikati duymamak, kendisi ile yüzleşmemek için ‘Badeci Hoca’ gibi sapıkların kapısında kuyruk olabiliyor.

Bunları konuşmayalım, reklamını yapmayalım, gündem etmeyelim öyle mi? Çünkü fitne çıkar, öyle mi?

Yahu bu toplumda Müslüman kadınların büyük bir bölümü bu abur cubur din tezgahlarından medet umuyor, istismar ediliyor. Siz daha neyin reklamından fitnesinden bahsediyorsunuz. Şeyhinin elindeki tuvalet kağıdına bir ucundan tutunup ‘Tövbe alan’ ve ‘bu ne yahu?’ diyene ‘fitne çıkarıyorsun’ diye tehdit eden insanlar, daha önce de fettönün zırvalarını dile getirdiğimizde de aynı şeyi söylüyorlardı. Asıl fitne bunlar ve yaptıklarıdır. Ve katilden beterdir.

Siz ne kadar gündem etmezseniz etmeyin, yakınınızdaki insanlar, komşularınız, iş arkadaşlarınız, akrabalarınız, kelli felli adamlar, kadınlar bu tezgahlarda, badeci hoca kuyruklarında siz farkında bile olmadan heba oluyorlar.

Evet, onlar dinlerini abur cubur olarak yaşamak istiyorlar. Bunu kendileri hür iradeleri ile tercih ediyorlar. Ancak bütün bu şeylerin gözümüze sokulmasına da müsaade etmemeliyiz. Direklerimize, apartmanlarımıza, diyanetimize, tv lerimize muteber insanlar olarak çıkmasınlar.

Bizim dinimiz, inancımız, direğimiz, mahallemiz diyanet yayınlarımız, türbelerimiz, dergahlarımız… vs  nezihtir, dingonun ahırı değildir demek bizim hakkımız ve görevimizdir.


Gitsinler kenarda haltlarını yesinler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.