SON DAKİKA
Hava Durumu

Samimiyetle yapılan iş karşılığını buluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2022 21:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2022 21:11

Her nerede ve ne konumda olursa olsun bir iş samimiyet ve gayretle yapıldığında mutlaka karşılığını buluyor.  Genel kanıların yıkılmasına da imkan tanıyor bu durum. 


Bugünkü konumuz Yıldırım Belediyesi’nin atık dönüşüm çalışmaları. Yıldırım Belediyesi Oktay Yılmaz başkanlığında çok iyi ve başarılı bir dönem geçiriyor şüphesiz. Bunu taraflı tarafsız herkes kabul ediyor.  


Geçtiğimiz günlerde Yıldırım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Hilmi Doğanay Bey ziyaretimize geldi. Yapılan çalışmalarla ilgili konuşma imkanı bulduk. Daha başından Yıldırım Belediyesi’nin konuyu ne kadar ciddiye aldığını anlıyorsunuz. Müdürlüğün ismi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık


Birkaç ay önce haberleri yayınlanmıştı. Mutlaka görmüşsünüzdür. Yıldırım’da her gün rastlamak mümkün de. Sokak kağıt toplayıcıları için çok sevimli bir proje geliştirdi Yıldırım Belediyesi. Güzel de bir ismi var Yıldırım Katı Atık Timi. Sokakta kayıt dışı olarak çalışan kağıt toplayıcılarına bir statü kazandırmak ve toplanan atıkları kayıt altına alma maksadıyla yapılan çalışma gerçekten sadece Bursa değil Türkiye’ye hatta dünyaya örnek olacak cinsten.

 
 ‘Yıldırım Atık Dönüşüm Timi’ uygulaması ile sağlık sigortaları ve düzenli gelirleri olmayan sokak toplayıcılarını istihdam etti Yıldırım Belediyesi. Daha insani koşullarda çalışmalarını sağlarken sosyal güvence altına da aldı insanları. Üstelik sokak toplayıcılarından kaynaklı güvenlik sorunlarının ortadan kalkması noktasında da çok olumlu bir adım atmış oldu. Kamu kurumlarını bir adım atarken çok yönlü düşünmeleri ve çok yönlü hesap yapmaları gerektiğinin de güzel bir örneği sergilendi burada. 


Yıldırım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Hilmi Doğanay, uygulamayla 18 yaş altı çocuk gruplarının çalıştırılmasının önüne geçtiklerini ve sokak toplayıcılarını tek elden kontrol altına alıp denetimlerini kolaylaştığını da vurguladı.


 İlk etapta 70 sokak toplayıcısı istihdam edildi Yıldırım Belediyesi ‘Yıldırım Atık Dönüşüm Timi’ bünyesinde. Yıldırım cadde ve sokaklarında artık çek çek denilen araçlar olmayacak, onların yerine  elektrikli atık toplama araçları verildi bu insanlara GPS kontrollü takip edilen araçlar, topladıkları atıkları belediyenin kurduğu ve o da Türkiye’ye örnek olan katı atık istasyonuna teslim ediyorlar. 


Yıldırım Belediyesi tarafından başlatılan çok sevimli bir projeden daha bahsetti Yıldırım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Hilmi Doğanay. Tamamen ev hanımlarına yönelik olan bu çalışma ile 5 Litre bitkisel atık yağ biriktiren ev kadınlarına fincan kahve ve çikolatadan oluşan kahve takımı hediye ediyorlar. Üstelik belediye biriktirilen yağları evlere kadar gidip alıyor. Bu arada bir önemli bilgi de Yıldırım Belediyesi’nin son 3 yılda 40 bin kilo atık yağ toplamış olması. 
Bunlarla sınırlı değil tabi çalışmalar. Bir çevre çalışması yürütüyor Yıldırım Belediyesi ve bunu samimiyetle yapıyor. O nedenle de başarıya ulaşıyorlar.

Ne diyelim Allah sayılarını artırsın. 
 
  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.