SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarı yeşil greyderler!

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2022 20:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2022 20:01

Yıllar önce kışlar daha çetin geçerdi bu ülkede. Aylarca yolları kapalı ilçeler olurdu. Hatta Van Bahçesaray kapalı yollarıyla ülkenin gündemine gelirdi. Bugün bile bilinirliği o yıllardaki bu yol kapanma hikayelerinden.


Sadece ilçe yolları değil tabi şehirlerarası yollar da günlerce kapalı kalırdı. Kışlar çetin geçerdi ve devletin imkanları da oldukça sınırlıydı. 7-8 ay kapılı kalan köy yolları vardı. Bir sabah sarı yeşil renklerde greyderin gelip yolları açması umuduyla yaşardı insanlar özellikle dağ köylerinde. 


Şimdilerde sadece eski fotolarda kalan Köy Hizmetleri’nin greyderleri. Ya da Karayolları’nın turuncu siyah greyder ve dozerleriydi yolları açması beklenen. Köy hizmetleri tarih oldu ama Karayolları yine hizmet vermeye devam ediyor. 


Ancak aradan geçen yıllarda Türkiye çok değişti. Bundan 30 yıl önce bir hafta Karacabey’e ulaşamayan Bursa varken, şimdi dağ köyleri dahil birkaç saat bile kapalı kalmıyor yollar. Belediyeler 24 saat yolları açık tutmak için büyük çaba gösteriyor ve başarı sağlıyor. 


Makine parkları yeterli hale gelmiş durumda daha da geliştiriliyor. Keza Karayolları da öyle. Bir kaç gün önce yüzlerce TIR’ın devrilmesi sonucu bir gün kapalı kalan Gaziantep yolunun kamuoyunda ne kadar garipsendiğini hatırlayın. Oysa 30 yıl önce kaderdi bunlar. 


Çok şükür ki ülkemiz hızla gelişiyor, her alanda vatandaşına hizmetin en iyisini götürmek için gayret gösteriyor.  


Kar altında günlerce yatan hastasını hastaneye götürmek için yola düşmüyor artık vatandaşlar, gerekirse helikopter gidiyor, uçak gidip alıyor hastayı. Tüm imkanları seferber ediyor devlet. Buradan bakınca nereden nereye geldiğimizi net görüyoruz. 


O günlerden kalan en sevimli hatıra ise bir sabah uzaktan görünen Köy Hizmetleri’nin yeşil sarı renkli greyderleri. Bu toprakları ne sıkıntılarla getirdik bugünlere. Geleceğe çok daha güzel taşıyacağız inşallah.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.