SON DAKİKA
Hava Durumu

'ŞARKILARIN SIRASI BİZDEDİR'

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2017 22:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 22:01
Temel Dursun’a: ‘Sağa bi bilmece soracağum’ demiş.

Dursun: ‘sor bakayim’ demiş.

Temel: ‘Saridur, tavana asilidur, bil bakalum bu nedur’ demiş.

Dursun: Misirdur

Temel: Değildur.

Dursun: Kavundur.

Temel: Değildur.

Dursun: Limondur.

Temel: Değildur.

Dursun: ‘Madem sen soyle nedur?’ demiş.

Temel: Hamsidur.

Dursun: Ama hamsi sari değildur ki.

Temel: Boyadum oni.

Dursun: Ama asili değildur ki.

Temel: Astumoni.

Türkiye’de Haso Memo olarak da tabir edilen fıkradaki Dursun’lar olarak bize, vereceğimiz hiçbir cevabın cevap anahtarında yeri olmayacağı öğretilmeye/dayatılmaya çalışılmıştır. TEK Parti döneminde oy verebileceğimiz parti kapatılmış, Çok partili sisteme geçildikten sonra büyük bir oy oranı ile iktidara getirdiğimiz temsilcilerimiz idam edilerek bize şu söylenmiştir: “Sizin oy vermenizin hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. Oy verdiğiniz partiler hiçbir zaman gerçek bir muktedir olamayacaktır. Olmaya kalkarsa da siz ve seçtikleriniz cezalandırılacaksınız”

Bunu yanlış hatırlamıyorsam Deniz Baykal da söylemişti: “Yüzde 100 bile oy alsanız iktidar olamazsınız”

Misirdur dedik, Menderes’i ve arkadaşlarını şehid verdik. Neye uğradığımızı bilemedik. Arkasında duramadık. Bunun bedelini ödedik. Kavundur dedik, rahmetli Özal’ı ahmaklığımıza kurban ettik. Gittik Demirel cenabetini musallat ettik tepemize. Bedelini/cezasını ödedik. Müstahakkımızı aldık. Cılız bir sesle limondur dedik, Rahmetli Erbakan’ı kurban ettik, bir yığın ajan namussuzun elinde neslimiz, canımız, malımız heder oldu. Yine layığımızı bulduk.

Rahmetli Erbakan milli görüş diye tanımladığı, polisinin, askerinin, yargısının, üniversitesinin, tüm kaynaklarının bu ülke, bu coğrafya ve bu millet yararına kullanılmasının kanlı ya da kansız mutlaka gerçekleşeceğine inanmıştı. Biz kansız yolu tercih etsek de düşmanın gözü dönmüş durumdaydı ve halen öyledir. Kan akar tehditlerini duymakla kalmıyoruz. Evlatlarımızın kanını hunharca  akıtıyorlar da.

Sonunda ‘hamsidur’ dedik elimizde gizli ajanda ve birikmiş tecrübemizle. Bizim hamsidur sözümüze inanmadığımızı onlar da biliyordu. Biliyorlardı mahsustan yaşadığımızı. Onların bildiğini de biz biliyorduk. 15 senede bize çok cezalar kestiler, canlarımızla mallarımızla ve evlatlarımızla sınandık. Denemedikleri şeytani saldırı kalmadı.Girmedikleri kılık kalmadı. Bütün kılık ve maskelerin arkasındaki özlerini/ ciğerlerini tanıdık. Gardımızı ona göre aldık.  Ama pes etmedik. Sabrettik, direndik ve mevziyi terk etmedik.Kurban vermedik tanrılarına.Kul olmadık efendilerine. Rabb edinmedik onları.

Onlar saldırdıkça biz kemikleştik, piştik, çelik gibi olduk. ‘vurun ulan vurun biz kolay ölmeyiz’ dedik. Ve oyunun kurallarını koyma aşamasına geldik. Artık devlete el koyuyor Hasolar Memolar, Dursunlar. Artık kavuna, limona, mısıra hamsi demek zorunda kalmayacağız. Bilmeceleri biz soracağız. Her şeyin adı neyse o olacak.

Çünkü nihayet ‘Şarkıların sırası bizdedir’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.