SON DAKİKA
Hava Durumu

Şaşkın ördek sendromu

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2018 18:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 18:31
Yeni sistem artık resmen de başladı. Gelişmeleri gören muhalif kesim (siz bunu “Tayyip düşmanları” olarak okuyun.) Yenilikleri müşahhas halde görünce daha iyi anladı, böylece daha büyük paniğe kapıldılar. Memleket için hiçbir şey yapmadan Meclis’te koltuk işgal edip, kabiliyet ve liyakate göre değil de, rant dahil yapılan çeşitli pazarlıklara göre kabinelerde koltuk işgal etmeye alışmış olanlar, artık koalisyon umutları da hiç kalmadığından müthiş bir depresyona girdiler. Artık görüyorlar ki o eski tip politikayla bir yerlere varmaları, seçim kazanmaları sittin sene mümkün değil.

Bunu iyice anlayan Kemal ve şürekâsı da partideki koltuğu kaybetmeme çabasında. Yerel seçimler öncesinde parti yönetimi elden giderse belediyelerdeki rant umutları da gidecek. Kim bilir ne hesaplar yapıldı ne sözler verildi? İstedikleri isimleri istedikleri yerlere koyamazlarsa halleri duman. Bu yüzden Muharrem’in önünü kesme çabaları had safhada. Gündem yeni hükumet olduğundan CHP içi kaos haberleri pek öne çıkmıyorsa da savaş olanca hızıyla ve sinsice sürüyor.

Bu arada “Anti Tayyip” taifesi yabancı ortaklarıyla birlikte hazırlayacakları yeni tezgâhları düşünüyorlar. Tabii güçlenen sistemimiz karşısında da iyice şaşkına dönmüş durumdalar. Kendi kendilerine “Eski sistemi iyi biliyorduk. Şimdi başımıza bu yeni ‘Başkanlık’ sistemi çıktı. Neye nereden çomak sokacağımızı şaşırdık.” Diye söylenip duruyorlar.

Çok eski ve kalıplaşmış bir Atasözüdür ama yine de hatırlatalım, “Su uyur, düşman uyumaz.” Türkiye düşmanları da uyumuyor elbet. Art arda sıraladıkları iğrenç tezgahlar tutmadıkça daha da bileniyorlar. Daha berbat ve daha şeytani tezgâhlar açmak için akıllarına ne gelirse masaya yatırıyorlar. Ne var ki, bu defa şaşkın ördek sendromu yaşayan içerideki adamlarından pek bir yardım gelmiyor. Onlar yaşadıkları şokun etkisini atlatmakla iştigal ediyor şimdi.

Bakın, yerel seçimlerde göreceksiniz. Şimdiden söylemiş olayım. CHP o elinde kale olarak tuttuğu, önemli gördüğü belediyelerde de büyük sıkıntı yaşayacak. Hatta ve hatta kıyı şeridi belediyeler de buna dahil. Daha da iddialı konuşayım, “aday olarak cansız kukla koysalar CHP kazanır.” Denilen İzmir’de bile yapacakları en ufak bir hata bunların kalesinin yıkılmasına sebep olabilir. CHP’de bir kongre olup Kemal koltuğundan sökülüp atılmadığı sürece Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday gösterilmeyeceği artık kesinleşti. Tuncay Özkan adı falan konuşuluyor ya, boş iş.

Diğer yandan Bursa Nilüfer ve Mudanya belediyeleri de sürprizlere gebe.

Yerel seçimlerden sonra “söylediydi” dersiniz…

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.