SON DAKİKA
Hava Durumu

Sertaslan olayında gizem sürüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2020 22:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2020 22:46

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın geçtiğimiz günlerde acil servise kaldırılarak hayati tehlike kaydıyla yoğun bakıma alınmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.
Aradan geçen zamana rağmen maalesef kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama gelmedi. Ancak kamuoyunda tartışmalar devam etti. 
Bir yandan fısıltı gazetesi bir yandan ortaya atılan iddialar gündemdeki yerini korurken, tartışmalar Büyükşehir Belediye Meclisi’ne kadar ulaştı. 
Bursa Şehir Gazetesi’nin ilk kez kamuoyuna duyurduğu ve devamında gelişmeleri de okurlarına aktardığı konuyla ilgili mecliste de tartışma yaşandı. 
Hatırlanacağı gibi 4 Ekim gecesi Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Uğur Sertaslan, burada hayati tehlike kaydıyla yoğun bakıma alınmış, gerekli müdahalelerin ardından taburcu olmuştu. 
Ancak mantar zehirlenmesi olarak kamuoyuna aktarılan olayın böyle olmadığı ve yüksek dozda ilaç kullanımı nedeniyle zehirlenme yaşandığı ortaya çıkmıştı. 
Aradan geçen zamana rağmen ne Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ne de başka bir kurum bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Dahası AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Şamil Yiğit’in bu konunun açıklığa kavuşturulmasına yönelik çağrısı da sonuçsuz kalmıştı. 
İşte dün pandemi önlemleri çerçevesinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konu bir kez daha gündeme geldi. 
AK Parti Grup Sözcüsü Fethi Yıldız, Bursa’da bir belediye başkanıyla ilgili yaşanan olayın ne olduğunu kamuoyunun merak ettiğini, açıklama yapılmadığı için çeşitli söylenti ve dedikoduların da devam ettiğini vurguladı. Fethi Yıldız, duruma bir açıklık getirilmesini istedi. 
Fethi Yıldız’ın konuyla ilgili sözlerini tamamlamasının ardından Meclisi yöneten Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a söz verdi. Sertaslan, böyle iddiaların gündeme geldiğini kendisinin de bu iddiaları duyduğunu ifade etti. 
Pür dikkat herkes Sertaslan’ın konuyu açıklamasını beklerken, o siyaset yapmayı uygun buldu. Kamuoyunun ortadan karpuz gibi ikiye bölündüğünü, koskoca belediye başkanlarının olduğu toplantıda dedikodu konuşulduğunu savunan Sertaslan, “Ne benim dediğime ne Fethi Yıldız’ın söylediğine memleketin geri kalan yarısı inanmayacak” ifadelerini kullandı. 
Aslında sadece sağlık durumu ve yaşananlarla ilgili bir açıklama yapsa yetecekti ancak Sertaslan, o açıklamayı yapmamak için lafı dolandırıp durdu. 


 Sözlerinin devamında çok alkol aldığını söyleyenlerin olduğunu. Yine intihar ettiğini söyleyenlerin olduğunu, mantardan zehirlenme diyenlerin olduğunu vurgulayan Sertaslan, “Ortada bir gerçek var bugün aranızdayım. Gemlik’e doğru işler yapılsın diye gayret göstermeye devam edeceğim. Kim hangisine inanmak isterse ona inansın. Bir tek şey isterim yurttaşlarımızdan. Allah bir daha göstermesin diye hangisi olursa olsun dua etmelerini beklerim. Hazır AK Parti grubu bu konuda bu kadar dertlenmişken Gemlik’in meselleriyle ilgili de kendilerine bir takım şeyleri dert edinmelerini umarak sözlerime son vermek istiyorum.” ifadeleriyle konuşmasını bitirdi. 
Yani beklenen açıklamayı yapmadı. Oysa Bursa’da önemli bir makamı işgal ediyor ve kamuoyunun bu tür bir olayda merakını giderecek açıklamayı yapmak durumunda. Siyaset yerine keşke gerçekleri konuşsaydı. 
AK Parti Grup Sözcüsü Fethi Yıldız da aldığı cevaptan tatmin olmamış olacak ki bir kez daha söz isteyerek, “Laf dosyaya girmez. Başkanım mutlaka elinde raporu vardır arkadaşımızın. Raporunu arz ederse bu konuda kendisi de iyi bir sonuç elde etmiş olur” sözleri ile tepkisini dile getirdi. 
O sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tartışmanın uzamamasını istedi ancak oldukça sinirlenen Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’ın ağzından , “Fethi Yıldız AK Parti grup sözcüsüydü. Bakın şimdi de hâkim olmuş. Dosyalardan bahsediyor” dedi. 
CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli de tartışmanın son bölümüne katılarak, 
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “O kendisinin yapacağı değerlendirme nihayetinde açıklamasını yaptı. Uzatmayalım.” sözleri ile tartışmayı bitirmeye çalıştı. Meclisin dedikoduların konuşulacağı yer olmadığını sert bir dille ifade eden Ayradilli, “Çok merak ediyorsanız bu dedikoduları sayfalarında yayınlayanlarla alakalı diğer başka dosyaları da arkadaşlar bir an önce gündeme getirsin. Ben dedikoduya girmiyorum farkındaysanız. Yapmayın. Burası bu kadar ucuz bir mekan değil.” ifadelerini kullandı.
Siyaseten oldukça deneyimli olan Osman Ayradilli’nin tartışmalardan rahatsız olmasının altında yatan belli. Buradan konuyu çarpıtarak, haber yapanlara yönelmesi ise çok ayıp. Bir belediye başkanı acile kaldırılıyor. Bu sırada 112’ye haber verilmiyor. Mantar zehirlenmesi deniyor ilaç zehirlenmesi çıkıyor. 
Dahası bu bilgiler dışında yapılan dedikoduların tamamı da CHP kulislerinde dönüyor yani kendi partisinde Osman Ayradilli’nin. Sonra işi sulandırma cümeleli ile kapatın üstünü gitsin. 
Osman Bey, kaçak şato ile ilgili yapılan basın toplantısında çıkıp bayağı konuşmuştu. İznik’te Ayasofya’nın yeniden müze olmasını istemişti. Şimdi kendi sahalarında bir top var. Sertaslan olayıyla ilgili gerçekleri de kamuoyuna açıklamak durumdalar. 
Öyle hedef saptırarak bu konuyu gözlerden kaçıramaz. Bu ateş üfleyerek de sönmez!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.