SON DAKİKA
Hava Durumu

Şimdi AK Parti Mudanya, esnafa sahip çıkmalı!

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2021 20:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 20:20

Mudanya’da göreve geldiği günden beri özellikle ilçe esnafına yönelik uygulamalarıyla şimşekleri üzerine çeken CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, görev süresince ilçedeki STK ve kooperatifleri de kontrol altına almak için özel bir çaba gösterdi. 
Bunlardan Mudanya Kent Konseyi’ne kendine biat edecek isimleri seçtirdi mesela. Birkaç dernekte de etkili oldu. Önceki gün Mudanya Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin kongresi vardı. 


Tam 5 aday yarıştı. Emir Ali Usta’nın vefatının ardından vekâleten bu görevi yürüten Tahammül İlhan ve yönetimi, seçimde en yakın rakibine 700 fark attı. En yakın rakip İlhan ekibinin küsuratı olan 86 oy aldı. 
İkinci olan liste yani Cem Tamaç başkanlığındaki listede de çok kıymetli isimler vardı. Rakibinin adeta buldozer gibi üstünden geçtiği bu listenin en büyük handikabı ise CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın desteklediği lise olarak gündeme gelmesi.
 İsim isim bakıldığında listenin daha çok oy alması gerekiyordu ancak Türkyılmaz isminin esnafta oluşturduğu irite durum sonucun bu kadar trajik olmasını da beraberinde getirdi. 
Esnaf, 7 yıldır kendisini inim inim inleten Türkyılmaz’a yıllarca unutulmayacak bir ders verdi.  Bu arada Türkyılmaz desteği nedeniyle Tamaç ve ekibi de esnafın hışmına uğramış oldu. 
Seçim bitti, Tahammül İlan ve ekibi çok gösterişli bir zafer kazandı. Ancak bu zaferin ardından esnaf yine tedirgin oldu. Kulaktan kulağa Türkyılmaz’ın bunu esnafa fatura edeceği söylentileri dolaşıyor. 
Tam bu noktada AK Parti’nin Mudanya’da esnafa sahip çıkması ve sesini yükseltmesi, zaman kaybetmeden ön alacak açıklamalar yapması önemli. 
Esnaf sahipsiz olmadığını hissetmeli. Esnafa daha fazla ceza ve çile çektirilmesine asla müsaade edilmemeli. 
Yarın Mudanya Belediyesi, esnafa yönelik bir hamle yaparsa bunun karşısına AK Parti net bir şekilde geçmeli ve bu adıma izin vermemeli. İnsanlar tercihleri yüzünden cezalandırılmamalı. 
Türkyılmaz böyle bir adım atar mı bilmiyorum. Ancak atarsa zaten uzun zamandır büyük sıkıntıda olan ve üzerine bir de pandemi faturası ödeyen esnaf gerçekten büyük bir sıkıntıya düşmüş olur. 
Esnaf Kefalet Kooperatif seçimlerinde Tahammül İlhan’ın ipi göğüsleyeceği biliniyordu. Ancak bu denli bir fark olmasını çok az kişi bekliyordu. 
Hayri Türkyılmaz’ın danışmanları ve kendisini enforme eden ekip arkadaşları bu seçim sonuçlarını iyi analiz etmeli. Esnafa yönelik tavırda baştan aşağıya bir değişiklik gerektiği ortaya koyuyor. 
Esnafın bu tavrının artık patlama noktasına geldiğini de gösteriyor. Kurulan korku imparatorluğunun da artık iş görmediğini ispat eden bu mesajı yönetim iyi almalı. 
Sonuç olarak bu kongreden herkesin alacağı bir ders ve mesaj var. Umarız herkes üstüne düşeni alır. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.