SON DAKİKA
Hava Durumu

16 yeni müze ve kütüphane

Mahir Ünal Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin kültürel ayağıyla ilgili bir paket hazırladıklarını belirterek 2016 yılında 16 şehirde 16 yeni

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2015 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2015 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
16 yeni müze ve kütüphane
Mahir Ünal Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin kültürel ayağıyla ilgili bir paket hazırladıklarını belirterek 2016 yılında 16 şehirde 16 yeni müze ve kütüphane yapacaklarını söyledi.
 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal gazetelerin Ankara Temsilcileriyle bir araya geldi. Bakanlığın son dönemde yaptığı çalışmalara dair bilgi veren Ünal, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin kültürel ayağından yeni yapılacak kütüphane ve müzelere kadar birçok konuda açıklamalar yaptı. Bakanlık olarak Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde etnik yapı ve inanç sistemi ayrımı yapmadan toplumun tüm kessimlerine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Ünal kültür politikalarıyla ilgili büyük bir paket hazırlayıp yol haritası belirlediklerini söyledi. Projenin kültürel ayağını güçlendirmek için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ünal “Önümüzdeki günlerde Diyarbakır'a ve Mardin'e gideceğiz. Fatihpaşa Camii ve 4 Ayaklı Minare'deki son durumu yerinde inceleyeceğiz. Kültür Paketi'ni Başbakanımız'ın katkıları ve onayını aldıktan sonra açıklayacağız” diye konuştu.

 
YAŞAYAN KÜTÜPHANELER
2016 için önemli projelerinden bir diğerinin yaşayan kütüphaneler yapmak olduğunu söyleyen Ünal:“Okuyucunun sadece kitapla değil, yazarla buluştuğu kütüphaneler olacak. Buralar gençlerin, çocukların sosyalleştiği mekanlar olacak. Bu hafıza inşa edildikten, kimliği ortaya çıkardıktan sonra bir kültürden söz edebiliriz. Biz, şehirleri bir kimlik ve aidiyet merkezi haline getirmezsek, inşa ettiğimiz kimliklerin hiçbir anlamı yoktur. 2016'da bu çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. 16 ilimize 16 yeni kütüphane ve 16 müze yapacağız.” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.