SON DAKİKA
Hava Durumu

2 yeni kararname yayınlandı

2 yeni kanun hükmünde kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile, askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi. 2010 KPSS'de

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
2 yeni kararname yayınlandı

2 yeni kanun hükmünde kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile, askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi. 2010 KPSS'de soru çalanların atamaları iptal edildi. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı da Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.
 

 

OHAL'de hazırlanan 2 yeni kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnamede, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları, Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi.Adalet Bakanlığı taşra teşkilatı için 4 bin hakim ve savcı kadrosu ihdas edildi.

Yeni ihraçlar

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 670 sayılı kanun hükmünde kararnameyle, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aidiyeti, iltisakı veya örgütle irtibatı olan 196 personel kamu görevinden, 112 personel Türk Silahlı Kuvvetleri'nden, 24 personel Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatından, 2 bin 360 personel de Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatından çıkarıldı, bu kişilerin memuriyetleri sona erdi.

2010 KPSS

670 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 10-11 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam edecek ancak bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

Genelkurmay Başkanının atanması

Kararnamede, "Genelkurmay Başkanı, orgeneral ve amiraller arasından, Bakanlar Kurulunun teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca atanır" ifadeleri yer aldı.

TSK'dan ayrılan pilotlar

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi durumunda TSK'da görevlendirilebilecek.

 

 

Kaynak:Yeni Şafak
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.