SON DAKİKA
Hava Durumu

'2019'a güçlü bir giriş yapacağız'

AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.  Doğu Akdeni

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'2019'a güçlü bir giriş yapacağız'
AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. 
Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, "Arkasına kimi Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve onunla hakaret eden Güney Kıbrıs'ın pervasız davranışları, en başta kendileri için tehdit ve tehlike kaynağı haline gelmiştir. Akdeniz'de kimi ülkelerin kendi iç meseleleri ile uğraşmasını fırsat bilerek hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Mülteci akını karşısında adeta tir tir titreyenler konu petrol, doğal gaz ve siyasi rant olduğunda birden aslan kesiliyorlar. Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi'ne ayak basamaz, Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz duruma getirme gayretleri beyhudedir. Uluslararası hukuktan ve teamüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta, buna engel olmak isteyenlere de hadlerini bildirmekte kararlıyız. Ne Doğu Akdeniz'de ne de diğer bölgelerde kendi tezlerimizden en küçük bir taviz vermeyeceğiz." Erdoğan, "Karadeniz'in barış denizi haline gelmesini istiyoruz. Rus ve Ukraynalı dostlarımıza sorunları diyalogla çözme çağrımızı tekrarlıyoruz." ifadesini kullandı.
"En ağır darbeyi vurduk"
"DEAŞ bahanesiyle herkes Suriye'de çıkar ve rant peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik ve en ağır darbeyi vurduk." diyen Erdoğan, "Suriye'de DEAŞ yoktur. Sadece DEAŞ görüntüsü altında bu ülkeyi ve bölgeyi karıştırmak için yedekte bekletilen, eğitilen, donatılan, varlıklarını sürdürmelerine izin verilen birtakım küçük çeteler vardır." şeklinde konuştu. Erdoğan, dünyanın ciddi tehditlerin pençesinde kıvrandığı bir dönemde Rusya ve Ukrayna'yı karşı karşıya değil yan yana görmekten memnuniyet duyulacağını vurguladı.
"Daha fazla tepkisiz kalmamız mümkün değil"
Türkiye'nin birkaç ay içinde terör örgütü DEAŞ'ın kalıntılarını tamamen bitirmeyi taahhüt ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam'ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü biz çökertmeye başladık ama DEAŞ'a karşı olduğunu söyleyenler ne yazık ki DEAŞ'a karşı en ufak bir mücadele dahi vermedi." açıklamasında bulundu. Erdoğan, "PKK'nın Suriye kolunu oluşturan bu terör örgütünün tek hedefi ülkemizdir. Böyle bir tehdide karşı daha fazla tepkisiz kalmamız mümkün değil." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim hedefimizde sadece ülkemize yönelik husumetleri gün gibi ortada olan teröristler vardır. Müttefik olduklarını, stratejik ortak olduklarını söyleyenler, ilişkilerimizi güçlendirerek geleceğe taşımak isteyenler için işte bu bir fırsattır. Ülkemizi hedef alan teröristlerin önünden çekildikleri takdirde, Türkiye'nin yanında yer aldıklarını anlayacağız, aksi takdirde kendi bekamız için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz."
"2019'a güçlü giriş yapacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aralık ayı ile birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak 2019'a güçlü bir giriş yapacağız." dedi. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.