SON DAKİKA
Hava Durumu

25 Aralık soruşturmasını yürüten Akkaş ve Karaçöl yargılanıyor

25 Aralık soruşturmasında görev alan eski savcı Akkaş ve eski hakim Karaçöl'ün "görevi kötüye kullanma ve ihmal" suçundan yargılandıklar

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
25 Aralık soruşturmasını yürüten Akkaş ve Karaçöl yargılanıyor
25 Aralık soruşturmasında görev alan eski savcı Akkaş ve eski hakim Karaçöl'ün "görevi kötüye kullanma ve ihmal" suçundan yargılandıkları davanın duruşmasına Yargıtayda başlandı.

 

 

25 Aralık soruşturmasında görev alan eski savcı Muammer Akkaş ve eski hakim Süleyman Karaçöl'ün "görevi kötüye kullanma ve ihmal" suçundan yargılandıkları davanın ilk duruşmasına Yargıtayda başlandı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesinin ilk derece mahkemesi sıfatıyla baktığı davanın ilk duruşmasına, sanıklar Karaçöl ve Akkaş'ın avukatları ile bazı müdahiller ve avukatları katıldı.

Davada, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, iş adamları Yasin Abdullah Kadı, Mustafa Latif Topbaş, Cengiz Aktürk, Usame Kutup, Muaz Kadıoğlu, Abdullah Tivnikli, Orhan Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Avni Çelik, İbrahim Çeçen'in de aralarında olduğu 41 kişi ve 2 şirket mağdur sıfatıyla yer alıyor.

Yargıtay 5. Ceza Dairesinin müzakere salonunda yapılması planlanan duruşma, katılımcıların fazla olması nedeniyle Yargıtay ana bina konferans salonuna alındı.

 Süreç

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 25 Aralık soruşturmasında görev alan eski savcı Muammer Akkaş hakkında "görevi kötüye kullanma", eski hakim Süleyman Karaçöl hakkında "görevi ihmal" suçlarından hazırlanan iddianame kabul edilmişti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesinin, savcı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında yargılama izni vermesinin ardından Akkaş ve Karaçöl hakkındaki dosyalar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Akkaş ile Karaçöl hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianame hakkında son soruşturmanın açılmasına karar vererek, dosyayı Yargıtaya göndermişti.

Birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 5. Ceza Dairesinde yargılanan sanıklar hakkındaki son soruşturma, iddianame yerine geçiyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski savcı Akkaş'ın ''görevi kötüye kullanma'' suçundan 3 yıl, eski hakim Süleyman Karaçöl'ün ise ''görevi ihmal'' suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

 Meslekten ihraç edilmişlerdi 

Akkaş, İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına savcı olarak atanmıştı. Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Akkaş, HSYK tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.

Süleyman Karaçöl ise İstanbul Sulh Ceza Mahkemesinde hakimken Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığına hakim olarak atanmıştı. Karaçöl de HSYK tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı.

HSYK 2. Dairesi, 12 Mayıs'ta savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihracına karar vermişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının "örgüt kurma" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan eski hakim Süleyman Karaçöl, 15 Eylül'de tutuklanmıştı. Akkaş hakkında da yakalama kararı çıkarılmış ancak Akkaş bulunamamıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.