SON DAKİKA
Hava Durumu

2,5 Milyon Çankaya'ya uğurladı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Kocaeli ve İstanbul'da dev mitinglere imza attı.  

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2014 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2014 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
2,5 Milyon Çankaya'ya uğurladı
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Kocaeli ve İstanbul'da dev mitinglere imza attı.

 

Kocaeli'de yağmura rağmen meydan dolarken, İstanbul tarihi bir mitinge ev sahipliği yaptı. Maltepe Etkinlik Alanı'nda dolduran 2 milyonu aşkın İstanbullu'ya seslenen Erdoğan, 'Aşkım, sevdam, tutkum kavgam İstanbul!' sözleriyle tamamladığı konuşmasında özetle şunları kaydetti:

MUHTEŞEMSİN İSTANBUL

Bugün yine çok muhteşemsin İstanbul. 23 Mart'ta Yenikapı'da 1,5 milyonluk mitingte sen tarih yazmıştın. İşte bugün, Maltepe'de yine tarih yazıyorsun İstanbul. Biz bu yola, kutlu bir şehirden çıktık. Biz de bu güzel şehirde 'Bismillah' dedik. İstanbul her zaman bizim rehberimiz oldu. Siyasete ilk adımı burada, İstanbul'da attık. İstanbul'a hizmetkar olmak şereftir. Biz bu şerefi, bu bahtiyarlığı tattık.

BİRLİKTE BAŞARDIK

İnşallah, sizlerin takdiriyle cumhurbaşkanı seçilirsek, aynı aşkla aynı tutkuyla hizmetkarınız olmaya devam edeceğiz. 77 milyonu bir ve beraber olarak kucaklamaya devam edeceğiz. Eğer sizler takdir ederseniz, İstanbul'dan başlayan kutlu yolculuğu artık başka bir safhaya taşıyacağız. Belki Başbakan olarak İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz belki de son miting olacak. Bu yola İstanbul'dan sizlerin hayır dualarıyla çıktık. Neyi başardıysak, birlikte başardık.

EN BÜYÜK ARZUM...

Ben bugün İstanbul'a veda etmiyorum, sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse, doğduğum bu şehirde bugünlere kadar teneffüs ettiğim bu şehirde vefat etmek, hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum, en büyük vasiyetimdir. İnşallah son nefesime kadar milletimle, yol arkadaşlarımla, en çok da İstanbul'da olmayı sürdüreceğim.

YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ

Siyasete ilk adımı attığım bu şehirde, daha en başından bugüne kadar bir arada yol yürüdüğümüz tüm arkadaşlarımdan helallik diliyorum. Siyasi mücadelemiz sırasında hayatını kaybeden tüm kardeşlerime de Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Bu bir son değil, bu bir veda değil, bu bir bitiş, bir nihayet değil. İstanbul'da besmele çektik. Bismillahhirrahmanirrahim. Fatiha okuduk, yola revan olduk, defalarca kitabın son sayfasını kapattık, yeniden ilk sayfasını açtık, yeniden besmele çekip, Fatiha okuduk. Bugün de bir hatime günü. Bugün de İstanbul'da bir sayfayı kapatıyor, yeni bir sayfayı açıyoruz.

İstiklal Marşı ve Çanakkale Şehitleri şiiriyle başladı

Başbakan Erdoğan, İstanbul mitingine İstiklal Marşı'nın 10 kıtası ve Çanakkale Şehitleri'ne adlı şiiri okuyarak başladı, Fatiha Suresi'nin mealini okuyarak bitirdi. Muhalefetin 'çatı aday'ı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı gafını eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: 'Çekoslovakya Devlet Başkanı arkadaşım' diyor. Ekmel, Çekoslovakya diye devlet mi kaldı? Artık Çek Cumhuriyeti var. Çekoslovakya diye devlet var mı? Çekoslovakya iki ayrı devlet oldu.'

MANŞETLERİNİZ BİZE İŞLEMEZ

Basını da sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 'Biz Hakk'a ve halka teslim olmuşuz. Sizin manşetleriniz, bize işlemez. Sizin tehditleriniz, bize işlemez. Sizin kurşunlarınız, sizin suikast planlarınız, sizin işaret ettiğiniz darağacı yolları, bize işlemez. Allah'a hamdolsun işlemedi. 'Muhtar bile olamaz' diye manşetler attılar. O manşetler bize tesir etmedi. Nice suikast girişiminde bulundular. O tehditler bizi yolumuzdan çevirmedi.'

Bedelini ödeyecekler

Başbakan Erdoğan, hem Kocaeli hem de İstanbul mitinglerinde, ülkeye hizmete devam edeceğini belirterek çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ve paralel yapıya yüklendi:

10 Ağustos sonrasında Türkiye'nin önünü açan yeni bir dönem başlayacak. 2023, 2053, 2071 hedeflerinde Türkiye'ye çizdiğimiz vizyon doğrultusunda hareket ettik hareket etmeye devam edeceğiz. Ömrüm yettikçe, sizler yetki verdikçe ülkesine hizmet için koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz. İnşalallah 10 ağustos yeni Türkiye için bir milad olacak.

ARABİSTAN ALIN BU ADAMI DEDİ

Bu monşer aday bu işlerden hiç anlamaz. Suudi Arabistan 'Bunu çekin' diye bize söyledi, mevcut cumhurbaşkanımız Abdullah Bey'e söyledi, dışışleri bakanımıza söyledi. 'Bu adamı alın burdan' dedi. Biz de dedik ki 'Yani seçim yapıldı, seçimle geldi seçimle geleni alma imkanımız malum yok. 'Benim arkamda durmuyorsunuz' dedi. Tamam da sen başarısızsın, beceriksizsin. Seni bundan dolayı istemiyorlar. Diyor ki 'bana nişan taktılar.' Sana gidesin diye nişan taktılar. Neymiş profesörmüş, neymiş 3 dil biliyormuş. Biz tercüman mı yoksa ülkeyi yönetecek adamı mı arıyoruz? Tercüman arıyorsak çok... 3 dil bilen de var, 5 dil bilen de var. Ben işte tercümanlarla götürüyorum işi hamdolsun.

ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Kimse bu topraklar üzerinde operasyon yapmaya kalkamaz. Kalkışan olursa karşısında bizim demir yumruğumuzu bulur. Türkiye tek devlettir. Devlet üstünde bir paralel devlet olduğunu sananlar var. İşte bunlar bedelini ödeyecekler. Şimdiden 10 Ağustos seçiminde kullanacağınız oyların hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye için gelecek nesillerimiz için dua edin. Dualarınızda Gazze'yi de unutmayın. Filistin'i, Libya'yı Irak'ı, Suriye'yi unutmayın.'

Aliyev'e başsağlığı

Başbakan Erdoğan, Karabağ'daki çatışmalarda şehit olan Türk askerler için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak, taziye dileğinde bulundu. Erdoğan şehitlere rahmet, yaralılara acil şifa, kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diledi.

81 vilayet 77 milyon Gazze'nin yanında

Başbakan Erdoğan konuşmasında Gazze konusunda da sert mesajlar verdi. Türk-Amerikan Dostluk Grubu'ndan gelen mektuba değinen Başbakan şunları kaydetti. 'Mektubunda da güya beni tehdit ediyor. Aynı şekilde yazılı cevabını alacaklar o ayrı, ama ben şimdi buradan sesleniyorum. Kadınları öldürüyorlar ki Filistinli doğurmasınlar, bebekleri öldürüyorlar ki büyümesinler, erkekleri öldürüyorlar ki vatanlarını savunmasınlar. Kundaktaki bebeklerden bile korkuyorlar. Gün gelecek zulümlerin hesaplarını mutlaka vereceklerdir.

GAZETECİLER ÖLÜYOR SUSUYORSUNUZ

Filistin yalnız değilsin. Gazze yalnız değilsin. İşte İstanbul Gazze'nin yanında, 81 vilayet, 77 milyon Gazze'nin yanında. Filistin'de şu ana kadar, 10 gazeteci hayatını kaybetti. Bizim oradaki Anadolu Ajansı büromuza iki kez saldırı yapıldı, gazeteciler yaralandı. Hiç dünyadan tepki var mı? Ey uluslararası basın, ey basın örgütleri neredesiniz? Türkiye'de, terör suçluları için 'gazeteciler tutuklu' diye ayağa kalkarsınız, Filistin'de ölen gazetecileri neden görmüyorsunuz. Kılıçdaroğlu, 'İsrail'de basın özgür' diyordun. Filistin'de 10 gazeteci öldürüldü, neden susuyorsun?

İstanbul'da Başbakan olarak son mitingiydi

- Erdoğan'ın Başbakan olarak İstanbul'daki son mitingi için vatandaşlar kıyı ilçelerinden gemi ve motorlarla Maltepe sahiline geldi.

- Vatandaşlar Feshane, Eyüp, Haliç ve Üsküdar gibi noktalardan gemi ve motorlarla alana ulaştırıldı.

- Çeşitli toplu taşıma araçları ile aktarma noktalarına gelenler ise otobüslerle alana taşındı.

- Avrupa yakasındaki bazı vatandaşlar da Maltepe'deki mitinge gitmek için Marmaray'ı kullandı.

- Yenikapı, Ayrılıkçeşmesi ve Üsküdar'daki hareketlilik ise miting alanına canlı bağlantılarla led ekranlardan yansıtıldı.

- Helikopterle havadan kontrol edilen miting alanında kalabalık ve sıcak hava nedeniyle rahatsızlananlara sağlık ekiplerince müdahale edildi.

- Alandakilere su tüketmeleri için sık sık anons yapıldı, su dağıtıldı.

- Vatandaşlar, güvenlik kontrolü ve x-ray cihazlarından geçerek, mitingin yapılacağı alana alındı.

- Alan içerisinde kumanya ve su ikramında bulunulan vatandaşlara, Türk bayrağı ve üzerinde Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu flamalar dağıtıldı.

- Miting alanının farklı bölgelerine led ekranlar, sahnenin sağ ve soluna ise iki dev ekran yerleştirildi.

- Ayrıca bir sağlık çadırının oluşturulduğu meydanda, çok sayıda ambulans da hazır bekletildi.

- Engelli ve yaşlılar için de Erdoğan'ın konuştuğu sahnenin sağında özel bölüm oluşturuldu.

- Tekerlekli sandalyeleri ile mitingi takip etmeleri sağlanan engelliler için özel tuvaletler alana konuldu

- Sahnenin yanında basın mensupları için de platform oluşturuldu.

- Miting için çok sayıda canlı yayın aracı alanda yerini aldı. Yayın için yabancı basın araçları da görev yaptı.

- Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Kosova'dan da çeşitli siyasi parti temsilcilerinin de mitingi takip etmek için Maltepe'ye geldikleri görüldü.

- Sanatçı Murat Göğebakan için vatandaşlara Fatiha Suresi'ni okumaları anonsu yapıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.