SON DAKİKA
Hava Durumu

3 ay olağanüstü hal uygulanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 00:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 01:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
3 ay olağanüstü hal uygulanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında darbecilerin silahları da tankları da helikopterleri de uçakları da işe yaramamıştır. Asker elbisesi giymiş teröristler karşısındaki dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca kahramanlık destanları yazmıştır." dedi.


Erdoğan, "Ülkemiz tarihinde ilk defa bir silahlı darbe girişimi milletin bizzat kendisi tarafından akamete uğratılmıştır. Türkiye, demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığını vatandaşlarının canı pahasına ispat etmiştir." ifadesini kullandı.



3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi

Erdoğan, darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için anayasanın 120. maddesi uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olağanüstü hal ilanının amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda şu siyasi, parti bu siyasi parti...Bunun üzerinde duracak değilim ama Cumhurun Başkanı olarak ben milletimle iftihar ediyorum ve milletimizle birlikte inanıyorum ki bütün bu engelleri aşmak suretiyle demokrasi tarihine bir kahramanlık destanını Türk milleti olarak biz yazmış oluyoruz. Bu böyle anılacaktır." dedi.



"246 masum insan hayatını kaybetmiş bin 536 vatandaşımız yaralanmıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbe girişiminde bulunanların açtıkları ateş sonucu sivil vatandaşlarımızdan, polislerimizden ve askerlerimizden şu an itibarıyla 246 masum insan hayatını kaybetmiş, bin 536 masum vatandaşımız da yaralanmıştır." şeklinde konuştu.


Olağanüstü hal ilanının kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı olmadığını belirten Erdoğan, "Tam tersine bu, değerleri koruma ve güçlendirme amacına yöneliktir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.