SON DAKİKA
Hava Durumu

'3 çocuk az, en az 5 çocuk'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek'te nüfus artış hızının çok düşük olduğunu ifade ederek, 'Bunu artırması lazım ki, genç ve d

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2012 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2012 00:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek'te nüfus artış hızının çok düşük olduğunu ifade ederek, 'Bunu artırması lazım ki, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olsun. Türkiye'de 3 çocuk diyorum, herhalde burada en az 5 çocuk olması lazım.' dedi.

Erdoğan, ekonomide başarının genç ve dinamik nüfusta olduğuna dikkat çekti.

Saraybosna'daki devlet üniversitesinde konuşan Erdoğan, 'Başta Aliya İzzetbegoviç olmak üzere çok sayıda devlet adamının, sanatçının bu üniversite çatısı altında yetiştiğini, eğitim gördüğünü bildiğim için heyecanım kat kat artıyor.' dedi. Erdoğan, 16. yüzyılda üniversitenin kuruluşunda emeği olan Gazi Hüsrev Bey'den Aliya İzzetbegoviç'e kadar katkıda bulunmuş herkesi rahmet ve minnetle yad etti.

Saraybosna'ya namlunu ucundan, sniper'lardan değil gönül gözüyle bakılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, 'Bir yere namlunun ucundan bakan sadece düşman görür ama kalp gözüyle bakan insan görür.' dedi. Erdoğan, geçmişteki kötü günlere inat, Balkanlar'da kardeşliğin, dostluğun, işbirliğinin en güçlü şekilde yaşatılmasını arzu ettiklerini vurguladı.

Cihan
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.