SON DAKİKA
Hava Durumu

471 hakim ve savcının yeri değişti

HSYK kararnamesiyle TİB Başkanı Fethi Şimşek, Ankara Bölge Mahkemesi Başsavcısı oldu. KCK ve Balyoz davalarının savcısı Bilal Bayraktar ise

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2012 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2012 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
HSYK kararnamesiyle TİB Başkanı Fethi Şimşek, Ankara Bölge Mahkemesi Başsavcısı oldu. KCK ve Balyoz davalarının savcısı Bilal Bayraktar ise Beykoz’a Başsavcı olarak atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesi yayımlandı.

Kararnameyle TİB Başkanı Fethi Şimşek, Ankara Bölge Mahkemesi Başsavcılığı’na atandı.

KCK ve Balyoz davasının Savcısı Bilal Bayraktar da Beykoz Başsavcısı oldu.
 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 30 Kasım 2012 tarihli Adli Yargı Kararnamesi'ni tamamladı. Kararnameye göre 471 hâkim ve savcının görev yerleri değiştirildi.


Kurul, Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli adliyelerinin birleştirme işlemlerinin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın belirleyeceği takvim kapsamında en geç 21Ocak 2013 tarihine kadar yapılmasına karar verdi.
Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli Cumhuriyet savcılıklarında ve mahkemelerinde bulunan dosyaların herhangi bir karara gerek kalmaksızın bulunduğu safhadan devam edilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi'nce yetkilendirilecek İstanbul Anadolu Adliyesi mahkemelerine gönderilmesi, devir işlemleri gerçekleşinceye kadar cumhuriyet savcılıklarındaki ve mahkemelerdeki dosyalarla ilgili olarak mevcut işlemlerin aynen devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul Anadolu Adliyesi'ne atananlara ilişkin tebligatların hemen yapılmayarak taşınma işlemleri tamamlandıkça yapılması karara bağlandı.

Kararnameye buradan ulaşabilirsiniz... 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.