SON DAKİKA
Hava Durumu

8 seçim mağlubu çamura yatıyor

CHP, her seçimin ardından yaptığı çamur siyasetini, 16 Nisan referandumunun ardından da tekrarlamaktan çekinmedi. Kaset kumpası ile CHP’nin b

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2017 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2017 00:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
8 seçim mağlubu çamura yatıyor
CHP, her seçimin ardından yaptığı çamur siyasetini, 16 Nisan referandumunun ardından da tekrarlamaktan çekinmedi. Kaset kumpası ile CHP’nin başına geçtikten sonra 8 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini kurtarmak için adeta yaygara kopartırken, işi “seçimi tanımıyorum”a kadar getirdi.

 

Türk Milleti Pazar günü yapılan referandumda “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ni içeren anayasa değişikliğini yüzde 51.4’lük bir çoğunlukla kabul etti. Türkiye’yi geleceğe taşıyacak oylamadan tüm yalan dolan ve iftiralara rağmen, içte ve dışta kurulan kirli ittifaklara rağmen sonuç alamayan CHP, her zaman olduğu gibi yine şaibe söylemleri ile oylamaya gölge düşürmek için elinden gelen çabayı gösteriyor.  Seçimlerin adil olmadığı, hile yapıldığı ve şaibe iddialarıyla milletin iradesini yok sayan CHP, adeta dünya kamuoyuna yönelik mesajlarla Türkiye’yi baskılamaya kalkıyor.

KAYBEDECEĞİNİ ANLAYINCA…

Pazar günü Türkiye batı ülkelerinde bile görülmeyen yüzde 85 oranında katılımla sandık başına giderek tercihini kullandı. Devletine ve geleceğine sahip çıktı. Oylamanın sonucunda da anayasa değişikliği yaklaşık 1 milyon 400 bin oy farkı ile kabul edildi. Ancak bir kez daha yenileceğini anlayan CHP ve korosu, seçimlere hile ve şaibe karıştığı şarkısını söylemeye başladı. Sayım sonuçlarının netleşmesiyle birlikte büyük bir hezeyana kalkan CHP öncülüğündeki koro, yaşanan başarısızlığı örtmek için yine her zaman başvurduğu formüle başvurdu ve seçime gölge düşürmek için büyük bir gayret içine girdi.

SOSYAL MEDYA İLE DEZENFORMASYON

Seçimlere hile karıştığı gerekçesiyle Türkiye genelinde sandıkların yüzde 60’ına itiraz eden CHP ve Hayır bloğu, sosyal medyadan algı operasyonlarına girişti. Üç gündür sosyal medyadan büyük bir dezenformasyon ve provokasyon hareketine giren Hayır cephesi, sandıklardan amacına ulaşamayacağın anlayınca bu kez halkı sokağa dökmek için çağrı yapmaya başladı. Ancak ondanda sonuç alınamadı.

CHP, YSK’YA İTİRAZDA BULUNDU

Sandık itirazlarından sonuç alınamayacağın anlayan CHP bu kez referandumun iptali için harekete geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP'li milletvekilleriyle halk oylamasının iptali istemli dilekçeyi Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verdi. Halk oylamasının şu ana kadar ilan edilen sonuçlarının meşru olmadığını iddia eden Tezcan, "Bu şekliyle kesinleşince meri olabilir, yürürlüğe girebilir ama hiçbir zaman meşru olmayacaktır. İşte bu sebeple sonuçlar henüz kesinleşmeden bütün hukuk yollarını kullanarak, meşru olmayan bu uygulamaya yine hukuk yoluyla son vermek üzere YSK'ya itiraz dilekçesi verdik. Halk oylamasının iptalini istiyoruz. Gelinen bu tabloda halk oylamasının meşruiyetini sağlayacak tek şey bu oylamanın iptalidir." dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA BÜYÜK TEPKİ

CHP’nin aklıselim kitlesinin hedefinde ise katıldığı her seçimi kaybetmesine rağmen CHP Genel Başkanlığı koltuğunu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu var. Seçim akşamı ve ertesi günü genel merkez önünde toplanan binlerce partili Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet etti. Partinin taşra örgütlerinde de Kılıçdaroğlu’na büyük tepki verilirken, CHP’liler sosyal medyadan da genel başkanlarına ateş püskürdü.

KOLTUK TEHLİKEYE DÜŞÜNCE…

Her ne olursa olsun genel başkanlık koltuğundan ayrılmaya niyeti olmayan Kılıçdaroğlu ise koltuk tehlikeye girince sert ve provovakatif söylemlerle kendini kurtarma çabasına girdi. Öyle ki sosyal medya hesabından “Biz bu seçimi tanımıyoruz” diyecek kadar ileriye gitti. Kılıçdaroğlu, “OHAL koşullarında, baskılara rağmen milletimiz sandıklara gidip, ülkesinin geleceğine sahip çıkmıştır. Bunun için herkese teşekkür ediyorum. 16 Nisan’da hükümet ve YSK iş birliğinde milli iradeye darbe yapılmıştır! Her oyun peşine düşecek, tüm usulsüzlüklerin hesabını soracağız! YSK’nın mühürsüz oyları geçerli sayması, sandıktan “HAYIR” çıktığının açık kanıtıdır! Adalet yerini bulana kadar durmayacağız! Tarihin “mühürsüz seçim” olarak yazacağı bu seçimi tanımıyoruz, tanımayacağız! Halkın iradesine saygı duyulmalı ve seçim tekrarlanmalıdır!”açıklaması yaptı.

AGİT VE YABANCI KANALLAR

AGİT, AB üyesi devletler ve HDP ile uzantısı örgütler de bu süreçte CHP’yi yalnız bırakmadı. Temsilcileri PKK bayrakları önünde poz verip terör örgütünü destekleyen AGİT,  skandal bir raporla seçime gölge düşürmeye kalkarken, CNN, BBC kanalları ise seçim bitmesine rağmen Taksim’den ayrılmıyor.  Milletin kararını tanımayan CHP, bu gruplarla birlikte milletin seçimine karşı şaibe ve hile iddiaları ile milli iradeyi gölgelemeye çalışıyor.

(Zeynep GÜMÜŞ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.