SON DAKİKA
Hava Durumu

AA Ferguson'dan canlı yayın yapacak

Anadolu Ajansı (AA), ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde bir siyahi gencin polis memuru tarafından öldürülmesi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AA Ferguson'dan canlı yayın yapacak

Anadolu Ajansı (AA), ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde bir siyahi gencin polis memuru tarafından öldürülmesi başlayan ve dozu her geçen gün artan olayları, bölgeden yapacağı canlı yayınla abonelerine ulaştıracak. 


ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde 18 yaşındaki siyahi gencin, polis memurutarafından defalarca vurulduktan sonra ölmesiyle başlayan olayları  fotoğraf ve video desteğiyle haberleştiren Anadolu Ajansı (AA), 21 Ağustos günü Türkiye saati ile 06.00'dan itibaren, bölgedeki sıcak gelişmeleri canlı yayınla abonelerine ulaştıracak.

Ferguson'da olayların merkezindeki polis koridonundan yapılacak naklen yayın, AA Global TV üzerinden sisteme abone olan TV kanallarının haber merkezlerine ulaştırılacak. Gelişmeler, www.aa.com.tr  adresinden verilen linkten de canlı olarak yayınlanacak.

Türkiye saati ile 21 Ağustos günü 06.00'da başlayacak canlı yayınları AA aboneleri, kendi ekranlarına doğrudan aktarabilecek.


AA MUHABİRİNE DARP VE GÖZALTI

St. Louis kentinin Ferguson mahallesi yakınlarında göstericilerle polisin çatışmasını görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Şaşmaz polis tarafından önce ölümle tehdit edildi.

Polisler kısa süre sonra, haber takibinde ısrar eden Şaşmaz'ın üzerine çullanarak, yere yatırdı. Yüzüne ve sırtına bastırılan Şaşmaz'a plastik kelepçe takıldı. Şaşmaz, 5 saat hücrede tutulduktan sonra serbest bırakıldı.


FERGUSON'DA OLAYLAR DURMUYOR

St. Louis kentinin Ferguson semtinde 18 yaşındaki siyahi genç Brown'ın, polis memuru Darren Wilson tarafından defalarca vurulduktan sonra ölmesi, ırk ayrımcılığı iddialarını beraberinde getirdi ve gerilimi yükseltti.

Açığa alınan polis memuru Wilson'ın tutuklanmaması hatta kendisine yönelik hiçbir suçlama yapılmaması günlerdir gösteri yapan eylemcilerin kızgınlığını artırdı.


CNN TAKSİM'DEN 24 SAAT CANLI YAYIN YAPMIŞTI

Taksim Gezi olayları esnasında, yabancı medya kuruluşları Taksim'e adeta set kurmuş, kesintisiz canlı yayın yapmışlardı.

CNN, BBC gibi İngiliz ve Amerikan haber kanalları olayları taraflı olarak aktarmış, polisin göstericilere şiddet uyguladığını, gazetecilere baskı yapıldığını iddia etmişlerdi.

Ancak aynı yayın kuruluşları, ABD'deki Ferguson olaylarında tamamiyle sessizliğe büründü. Özgür yayın organları olduklarını iddia eden söz konusu kuruluşlar, Beyaz Saray'ın sözünden çıkmıyor, olaylarla ilgili yayın yapmıyorlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.