SON DAKİKA
Hava Durumu

AB yasaları Meclis'e geliyor

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği süreciyle alakalı birçok yasanın peyderpey TBMM'ye geldiğini kaydetti.   &n

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2016 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AB yasaları Meclis'e geliyor
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği süreciyle alakalı birçok yasanın peyderpey TBMM'ye geldiğini kaydetti.
 

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği üyeliğinin Türkiye'nin stratejik hedefi olduğunu söyledi. Bozkır, “Türkiye'de 2 bin civarında reforma yasası, Anayasa'daki önemli değişiklikler bu sürecin ilerlemesiyle mümkün hale geldi ve bu sürecin Türkiye'nin demokrasisinde kat ettiği mesafelerin alınması sırasında da muhalefet o zaman da destek verdi. Şimdi 64'üncü hükümetin kurulması ve yeni 4 yıllık siyasi döneme geçmemizle birlikte hükümetimiz çok önemli reform yasalarını açıkladı. Bunları 1 yıllık, 3 aylık takvimler içinde yerine getireceğini ifade etti. Bunların içinde bazıları da Avrupa Birliği sürecimizin ilerletilmesi ve Türk vatandaşların en çok arzu ettiği vizenin kaldırılmasıyla ilgili olarak yapılması gerekenlerdi. 11 yasanın Meclis'ten geçmesi gerekiyor, ikinci düzenlemeler var. Uluslararası sözleşmelerin onaylanması var" dedi.

 
YASALAR PEYDERPEY MECLİS'E GELİYOR
“Bütün bunların zaman kaybetmeden, en kısa zamanda hayata geçirilmesi için sayın Başbakanımız, hem Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nu hem de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli'yi ziyaret etti" diyen Bozkır, “Bu çerçevede hem yeni bir Anayasa'ya kavuşmamız açısından görüşmeler yapıldı hem de Avrupa Birliği süreciyle ilgili yasalara destek verilmesi talep edildi. Her iki genel başkan da bu konuda tamamıyla mutabık olduklarını ve yasalar Meclis'e geldiğinde Avrupa Birliği sürecini ilgilendiren, vizenin kaldırılmasıyla ilgili olan yasalarda işbirliği yapacaklarını vaat ettiler. Tabiatıyla yasalar peyderpey Meclis'e geliyor. Bunların içinde kişisel verilerin korunması yasası, ayrımcılıkla mücadele, eşitlik ve insan hakları koruma yasası, pasaportların tekrar yenilenmesi, biyometrik verili pasaportların parmak izli olarak tekrar çıkartılması, siyasi ektik yasası, terörün finansmanının önlenmesi yasası var. Bu çerçevedeki bütün yasaların hazırlıkları tamamlandı, bazıları Meclis'e sevk edildi, bazıları komisyonlardan geçti" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.