SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD F-15leri çekiyor!

Pentagon, geçen ay İncirlik Üssü’ne konuşlandırılan ve 6’sı Ankara’nın talebiyle, Rusya’nın ihlallerine karşı Türk hava sahasını koru

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2015 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2015 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD F-15leri çekiyor!
Pentagon, geçen ay İncirlik Üssü’ne konuşlandırılan ve 6’sı Ankara’nın talebiyle, Rusya’nın ihlallerine karşı Türk hava sahasını korumak için görevlendirilen F-15’leri, 1.5 ay bile olmadan Türkiye’den çektiğini açıkladı.
 

 

ABD ve Rusya'nın IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede işbirliğini artırdığı ve Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry'nin salı günkü Moskova ziyareti sonrası iki ülkenin,Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne IŞİD'in finans kaynaklarına yönelik ortak bir tasarı sunup New York'ta Suriye krizine diplomatik bir çözüm bulmak için toplantı organize ettikleri hafta, Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, 6'sı geçen ay Türk hava sahasını korumak için İncirlik Üssü'ne gönderilen Amerikan F-15C savaş uçaklarının Türkiye'den çekildiğini açıkladı.

 
"GEÇERLİLİĞİ DEVAM EDEN BİR ANLAŞMA"
ABD'nin Avrupa'dan sorumlu ordusu EUCOM tarafından yazılı bir açıklamayla duyurulan kararın gerekçesine ilişkin herhangi bir yorum yapılmadı. Ancak Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, F-15'lerin çekilmesi konusunda şunları söyledi: “Bu (konuşlandırma) hiçbir zaman ucu açık olarak planlanmadı. F-15C'lere bakarsanız, bunlar spesifik olarak Türk Hava Kuvvetleri'yle eğitim için görevlendirildi. Yaptıkları şeylerden biri de, Türklerle gelecekte hava devriyesi görevlerinin nasıl yürütüleceği konusundaki prosedürleri belirlemek için Türkiye'yle ikili anlaşmayı tamamlamaktı. Bu, eğer ihtiyaç olursa oraya hızlı bir şekilde dönüp harekete geçilmesini sağlayacak, geçerliliği devam eden bir anlaşma.”

 
TEK ODAĞIMIZ IŞİD
Davis, uçakları geri çekme kararının ABD'nin Suriye'de Rusya'yla olan ilişkilerinin düzelmesiyle ilgili olup olmadığı yönünde bir soruya ise “Hayır, bu şekilde yorumlamazdım” diye yanıt verdi. Ancak Dışişleri Bakanı Kerry'nin salı günü Moskova'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la düzenlediği bir basın toplantısında sarf ettiği “ABD ve ortaklarının Suriye'de bir rejim değişikliği istemedikleri” yönündeki sözlerine ilişkin olarak “Savunma Bakanlığı olarak bizim tek odaklandığımız IŞİD'le mücadele. Hem Irak hem Suriye'de bunu yapıyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.